Katsomiasi elokuvia

Kaikki lähimmät lentokentät oli suljettu lumimyrskyn vuoksi :lol:

Niin, mutta kun ongelmana oli, että kentältä ei muka saada radioyhteyttä ollenkaan. Ei haittaa, aluelennonjohto voi sen tehdä. Ja sitä paitsi ne laskukierrokseen jääneetkin koneet olisi voinut ohjata ei-niin-lähimmille kentille. ILS-kentät tasolla Cat II-III eivät ihan heti Yhdysvaltojen länsirannikolta lopu. Ja eikö terroristiuhan alla olisi aika nopeasti saanut ne lähikentätkin auki? Ihan liian keinotekoista jännitysmomentin luontia.
 
Noin ylipäätään elokuvista (sekä dokumenttikanavien "dokumenteista" ja myös median uutisista) löytää räikeitä epätarkkuuksia ja suoranaisia virheellisyyksiä sellaisista aiheista, jotka itse tuntee hyvin. Seuraava oivallus syntyy siitä, että ymmärtää miten epätodennäköistä on se, että räikeät epätarkkuudet ja suoranaiset virheellisyydet kohdistuisivat sattumalta vain ja ainoastaan niihin aiheisiin, jotka itse tuntee hyvin.

Tämän oivallettuaan on edessä vain looginen johtopäätös: kaikki esitetyt tapahtumat ja asiat elokuvissa (sekä dokumenttikanavien "dokumenteissa" ja myös median uutisissa) sisältävät räikeitä epätarkkuuksia ja suoranaisia virheellisyyksiä.

Tautologia tarkoituksellinen.
 
Tämän oivallettuaan on edessä vain looginen johtopäätös: kaikki esitetyt tapahtumat ja asiat elokuvissa -- sisältävät räikeitä epätarkkuuksia ja suoranaisia virheellisyyksiä.

Jätin lainauksesta osan pois, koska en nyt jaksa levittää keskustelua koskemaan yleisesti ns. mediaa, koska se olisi vähän vaativampi aihe.

Mutta olet toki oikeassa, enkä ehkä painottanut tarpeeksi, että tämä oli juuri minun subjektiivinen kokemukseni, ja minun tämä niinkutsuttu willing suspension of disbelief kärsi tämän leffan kohdalla ihan liikaa. Jonkun muun varmaan ei, mutta minun kokemukseni se pilasi pahasti. Mutta toisaalta, ykkösosassa minusta oli vähemmän näitä aiheita. Yleisesti ottaen mitä high-techimmäksi leffat menevät, sitä helpompaa tuo minusta on.

[Yleisesti, ei tlajuselle:] Eli tuo termi willing suspension of disbelief siis tarkoittaa sitä, miten ihminen on valmis hyväksymään leffoissa, kirjallisuudessa tai missä tahansa fiktiossa epäuskottavuutta niin, ettei varsinaisesti usko sen olevan tottakaan, muttei huomioi epärealistisuutta. En ole nähnyt termin suomennosta, mutta suomeksi se on siis "tahdonalainen epäuskon keskeyttäminen", tai paremminkin "tietoinen epäuskon häirinnän unohtaminen".

Tähän on tietysti monia tekijöitä. Uskoisin, että jos leffa on hyvin tehty ja rakennettu jännittävästi, katsoja hyväksyy isompia asioita ilman epäuskon häiritsevää vaikutusta. Samoin jopa sekin saattaa vaikuttaa, katsooko leffaa pimeässä elokuvateatterissa vai kotona.
 
Red Rock West

Oikein hyvä pienimuotoinen trilleri Wyomingin karuissa maisemissa. Juonikuvio on todella jännä ja nokkelasti rakennettu. Nicolas Cagekin on kelpo tyyppi tässä, vaikka hänen nykyelokuvansa ovat aika surkeita. Kannattaa ehdottomasti vaikka vuokrata.

5+
 
Elä ja anna toisten kuolla (Live and Let Die), eli Bond vuodelta 1973.

5/5

Minuun uppoaa Bond-leffat täysin, etenkin vanhat, ja omasta mielestäni Roger Moore on yksi parhaimmista Bondeista. Tämän(kin) Bond-elokuvan juoni on lisäksi kiinnostava ja hauska. :)
 
Trapped (Ansassa)
4,5/5

Kelpo pieni trillerijännäri lapsia kaappaavasta koplasta. Charlize Theron ja Stuart Townsend, irlantilaisnäyttelijä jolla on surkein jenkkiaksentti ikinä, esittävät elokuvan hyvispariskuntaa jonka tytär kaapataan ja Keijo Pekoni on jälleen kerran konnan osassa. Kaikilta asiallinen roolisuoritus.
 
Taking Lives

Meni tuollainen leffa äsken Avalla. En ole ennen kuullutkaan tuosta, mutta vaikutti kiinnostavalta ja päätin katsoa. Hyvä niin. Oikein jännä psykologinen trilleri, jonka juonenkäänteet ovat todella kiehtovia. Pääosissa Angelina Jolie, Ethan Hawke ja Kiefer Sutherland.

5/5
 
Lincoln

Upea spektaakkeli. Hienot suoritukset kaikilta näyttelijöiltä ja ajankuvaan ja lavastuksiin oli panostettu. Eikä edes kahden ja puolen tunnin pituus tuntunut missään.

5+
 
Lincolnista annoin 5+, niin Argosta täytyy sitten antaa 6+. Juoni pitää mukana koko ajan ja loppukohtaus on tiivistunnelmaista jännitystä täynnä. Kaikki näyttelijäsuoritukset ovat erinomaisia. Affleck ansaitsi kyllä parhaan elokuvan Ossin. Vuoden paras elokuva. Ei, paras elokuva. Ikinä. Piste.

------

Premium Rush.

Juoni on ihan ok, visuaalinen toteutus on outo. Meh.

3-/5
 
Laitetaanpa vähän eloa tähänkin ketjuun...

Millerit
Ihan hauska komedia, juoni kulki koko ajan ja hahmot olivat kaikki omalla tavallaan mukavia. Näyttelijöiden välinen kemia toimi.

4/5
__

White House Down
Heikko esitys, varsinkin jos on nähnyt varsin samanlaisen, äskettäin ilmestyneen, Olympus Has Fallenin. Juoni on jokseenkin asiallinen, mutta huonosti toteutetut tappelukohtaukset ja 90-luvulta lainatut visuaaliset efektit (helikopterit ja limusiinit ovat kuin jostain PlayStation 2 -pelistä) pilaavat kokonaisuuden. Tatumin ja Foxxin välinen huulenheitto on laimeaa ja toimintaelokuville tyypilliset onelinerit aiheuttavat lähinnä myötähäpeää. Sivuhahmojen letkautukset terroristeille ovat niin kaukaa haettuja, ettei välillä tiedä, katsooko trilleriä vai komediaa.

En osaa päättää annanko 3-/5 vai 2+/5. Olympus sen sijaan on täyttä asiaa, 5/5.
 
Nelosella on tänä viikonloppuna lempinäyttelijöihini kuuluvan Nicolas Cagen elokuvia ja tänään tuli Bangkok Dangerous. Elokuvassa Cage esittää palkkamurhaajaa joka lähtee keikalle Bangkokiin ja jossa alkaakin toimimaan perussääntöjensä vastaisesti ihastuen naiseen ja opettaen alaiselleen taistelutekniikoita. Omantunnon kehittyessä hommat alkavat menemään käsilleen. 4-/5

Tähän samaan ketjuun voisin laittaa arvostelut parista sarjasta.
Ykköseltä alkoi kesällä Silta (Bron-Broen), Tanskalais-Ruotsalainen yhteistyösarja, jonka ensimmäisellä kaudella Juutinraumansillalta löytyy kahdessa osassa oleva ruumis, keskeltä valtioiden rajaa. Molempien maiden poliisien alkaessa tutkia murhaa, juttu kehkeytyy suureksi ja eräälle poliisille uskomattoman henkilökohtaiseksi. Kakkoskausi menee paraikaa ykkösellä sunnuntaisin n.Klo 22.00 ja sitä esitetään ensikertaa samassa tahdissa muiden pohjoismaiden kanssa. 5/5

Maikkarilla päättyi torstaina Broadchurch. Alussa pikkukylän rannalta löytyy kuollut poika jonka oletetaan hypänneen kallioilta alas, mutta tutkinnat osoittavat ettei asia ole niin yksioikoinen. Pienessä kylässä juttuja liikuu nopeasti ja yllättävän monella on selittämättömiä aukkoja alibissa. Loppujen lopuksi tekijä löytyy ehkä liiankin läheltä. 4/5
 
Viimeksi muokattu:
Tähän samaan ketjuun voisin laittaa arvostelut parista sarjasta.
Ykköseltä alkoi kesällä Silta (Bron-Broen), Tanskalais-Ruotsalainen yhteistyösarja, jonka ensimmäisellä kaudella Juutinraumansillalta löytyy kahdessa osassa oleva ruumis, keskeltä valtioiden rajaa. Molempien maiden poliisien alkaessa tutkia murhaa, juttu kehkeytyy suureksi ja eräälle poliisille uskomattoman henkilökohtaiseksi. Kakkoskausi menee paraikaa ykkösellä sunnuntaisin n.Klo 22.00 ja sitä esitetään ensikertaa samassa tahdissa muiden pohjoismaiden kanssa. 5/5

Itsekin Siltaa katsoneena voin olla täysin samaa mieltä. Harvoin jään mitään televisiosarjaa näin aktiivisesti seuraamaan. Ja on sarja laajemmaltikin löydetty, ainakin jos katsoo miten laajalle se ja sen johdannaiset ovat levinneet.
 
Revolutionary Road

Koskettava draama. Hienot roolisuoritukset sekä DiCapriolta että Winsletiltä.

5/5
 
Takaisin
Ylös