M/S Galaxy

Komea on!

Mutta kyllä suomalaisille örisijöille olisi vähempikin riittänyt. No, kulkeehan siellä muitakin...

Ikävä puoli on, että nopeus on yhä samaa troolariluokkaa, kuin vanhoillakin hitailla laivoilla. Onneksi pikalaivat jo kulkevat...
 
Eki sanoi:
Ikävä puoli on, että nopeus on yhä samaa troolariluokkaa, kuin vanhoillakin hitailla laivoilla. Onneksi pikalaivat jo kulkevat...
Eivätkös esim. Siljat Symphony ja Serenade tahallaan hidastele, jotta matkaan saataisiin kulumaan tarpeeksi paljon aikaa? Kyllähän silloin tämänkin täytyy niin tehdä.
 
Tallinkin sivuilla kovasti väitetään Galaxyn aloittavan Tku-MHQ-Sto linjalla 3.6.
Kuitenkin muualla on puhuttu Galaxy 2 viivästymisestä, jolloin Galaxyltä menisi hyvää kesäsesonkia hukkaan.
 
Koska Silja Festival häviää Tku-Sto-välillä, ja menee siis Vana Tallinnin tilalle, niin tarkottaako tämä sitä, että Vana Tallinn romutetaan tai myydään? Alus on rakennettu muistaakseni 1974, ja taitaa olla siten Tallink-Siljan vanhempia aluksia. Sille voisi ehkä löytyä käyttöä jostain muualta, taikka sitten pitää "varapaattina".. :) Onkos muuten tietoa, maalataanko Galaxy Siljan väreihin?
 
Kyllä maalataan.
Todisteen voit löytää vaikkapa Siljan kevätesitteestä.
Oheinen kuva on poimittu juuri ko. julkaisusta.

jpd6x4.jpg


Pirteän ja mukavan näköinen alus.
 
Aika hauskannäköinen, sekoitus Tallinkin brandiä ja Siljan brandiä. Sikäli kyllä nyt vaan Siljan oma brandi vähän vesittyy.
 
Siis tuo vjokisen kuvahan on Siljan esitteeseen kyhätty, joten täysin varmana ei voi pitää sitä, että alus juuri tuollaisena tulee esiintymään. Kyljen maalausten on sanottu jäävän, joten mitään radikaaleja muutoksia aluksen ulkonäköön tuskin tulee.
Siljan hyljettä tuskin kuitenkaan kylkeen maalataan

Aleksi K:n kirjoitukseen viitaten, Vana Tallinnin tulevasta kohtalosta ei ole vielä saatu mitään varmaa tietoa. Luultavasti Tallink haluaa kuitenkin päästä aluksesta eroon. Korostettakoon vielä, että Vana Tallinn on Tallinkin alus. Tallink Silja Oy on Suomen toimintoja hoitavan yhtiön nimi.

Rosella ei ehkä tähän topiciin liity, mutta senkään kohtalosta ei olla vielä mitään kuultu.
 
Tällä hetkellä laivan nimi on Galaxy. Korsteenissa YHÄ Tallinkin korsteenimerkki. Eräs sukulainen oli Galaxyllä 23.7.Tku-Sto aloituspäivänä Maarianhaminaan asti. Laiva lähti vajaan tunnin myöhässä, viinakauppa aukesi vasta 1300 aikoihin yms. alkuvaikeuksia. Turun Sanomat ei laivaa koskevassa artikkelissaan maininnut sanallakaan vaikeuksista, mahtoiko olla maksettu juttu? Mainittakoon että laivaa varten tehtiin uutta viemärilinjaa satama-alueella "tunkkaamalla", olin itse ajossa ko työmaalla joitakin päiviä. "Otkantti"-terminaalia remontoitiin ja Galaxyä varten tehtiin uusi matkustajaputki, joka vie kannelle 6 infon viereen.
 
Takaisin
Ylös