Millainen on työmatkasi?

Liittynyt
15 Syyskuu 2013
Viestit
197
Miten kuljet työmatkasi? Bussi vai jalan? Pyörällä vai metrolla?

Oma työmatkani koostuu n. 300m kävelystä, 3km bussimatkasta ja n. 400m kävelystä töihin mennessä.
Joskus tosin laiskottaa ja menen autolla. Tällöin kävelymatkaa kertyy ehkä 80m.

Kaleva.fi - Hoikat asuvat keskustassa
 
Kysymys on joukkoliikenteeseen liittyvä (vaikka työmatka tapahtuisikin autolla, kertoohan sekin jotain joukkoliikenteen tilasta), joten ketjun olisi mielestäni voinut avataihan tuonne "Muuta joukkoliikenteestä" -osioon.

Ja sitten vastaus kysymykseen: Aika hankala, nimittäin noin 350 metriä kävelyä bussipysäkille tai tunnelbana-asemalle, 5-10 minuutin matka juna-asemalle, vaihto junaan ja vähän vajaa 40 minuuttia junassa istuskelua, pieni odotus ja vaihto bussiin, loppumatka kävelyä, bussista riippuen n. 800 tai n. 1400 metriä. Aikaa työmatkaan kuluu ehkä tunti 10 minuuttia riippuen oikeastaan vain siitä, miten nopeasti tuon viimeisen pätkän kävelen, vai jäänkö kenties vaikkapa kuvaamaan jotain. Kohta tuleekin sitten talvi ja muita matkan kestoon vaikuttavia tekijöitä.
 
Viimeksi muokattu:
Noin 1,4 kilometrin kävely pysäkille (n. 10 minuuttia) josta noin 50 minuuttin ajomatka bussilla (29 kilometriä) ja bussinvaihto. Riippuen tuurista vaihto on välitön tai sitten joutuu odottamaan 10-20 minuuttia seuraavaa jolla noin 15 minuutin matka työpaikalle (n. 5,5 kilometriä). Kotimatka käänteinen paitsi jos saa työtoverilta kyydin siten, että loppumatkan bussimatka on vain n. 20 minuuttia (n. 14 kilometriä) ja kävelymatkaakin jää vain noin 400 metriä. Tämän vaihtoehdon kesto on noin 35-40 minuuttia.
Näin talvaikana keskimäärin 4 kertaa viikossa, yhtenä päivänä täytyy yleensä käydä omalla autolla töissä, tällöin työmatka on yhteensä noin 58 kilometriä noin 55 minuuttia. Keväällä/kesällä yleensä muita menoja on sen verran, että yleensä bussilla matkustuspäiviä tulee 2-3 viikossa ja loput autolla. Toki nyt jo on havaittavissa, että 1.7.2014 saattaa joutua täysin käyttämään omaa autoa, kiitos joukkoliikenteen "uudistusten".
 

Kommentti uutiseen:

Joukkoliikennettä käyttävät ovat nähdäkseni keskimääräistä laihempia. Kummin päin syy-seuraussuhde mahtaa mennä: lihavat eivät jaksa käyttää joukkoliikennettä vai ilman autoa eläminen lisää liikuntaa.

Helsingin seudulla kävellään seuraavasti keskimäärin: kantakaupunki 1,6 km, Helsingin lähiöt 1,2 km, Vantaa 1,1 km, Espoo 1,0 km. Tulkitsisin tuloksen niin, että mielenkiintoinen ympäristö lisää kantakaupunkilaisten kävelyhalukkuutta. Rakennukset ovat kauniita ja ympäristö pienimittakaavaista.
 
Lähden aamulla 51:n vaunulla Tähkätien pysäkilta ja jään pois Toisen linjan metron sisäänkäynnin tuntumassa. Kävelen 600 metriä Toista linjaa ylös. Siinä lukee yhdessä kohtaa matkan varrella "Pääkonttori!. Joku vihreä-punainen nuolilla koristeltu neliön muotoinen taulu on talon seinssä.

Tämän 51:n linjan bussin peräosassa lukee numero 39. Kun menen istumaan niin koitan kädellä, onko penkki kuiva, koska osassa vaunua on kostutusjärjestelmä, jossa vesi tulee suoraan sisään.

Pysäkiltä bussi lähtee heti kun kuljettaja on saanut etuovet kiinni. Jos toinen ovi menee kiinni ja toinen ei , niin kuljetta yrittää avata molemmat , mutta silloin taas toinen ovi menee kiinni. Lopputuloksena toinen ovi on auki mutta kuljettaja tekee saman uudelleen. Joskus neljännellä kerralla menee molemmat ovet kiinni ja sitten lähdetään liikkeelle.

Toivottavasti linjalla 51 on Tähkätiellä bussi 39(siis maalilla bussin peräosaan maalattu numero) huomennakin, koska siinähän on jo tunnelmaa.
 
Kävelyä 300 m, junalla yksi pysäkinväli, ja kävelyä 350m. Matka-aika on 5+3+6 = 14 min. Junan odottelu kotimatkalla pidentää matka-aikaa enimmillään kymmenen minuuttia. Bussilla matka-aika olisi 20, tai 21 min, linjasta riippuen.
 
Toivottavasti linjalla 51 on Tähkätiellä bussi 39(siis maalilla bussin peräosaan maalattu numero) huomennakin, koska siinähän on jo tunnelmaa.

Mulla on kyllä tylsempi matka.

Kävely (tai juoksu kengännauhat auki) bussipysäkille n 30 m - Bussimatka n 5 min - Kauppakeskuksen läpi rautatieasemalle liukuportaita ja kävellen jehovan todistajia väistellen n 50 m - Junamatka 17 min - Hissillä alas maanalaiselle runkobussipysäkille (jos hissi toimii, muuten portaita) - Runkobussilla 2 min - Kävely pysäkiltä työpaikalle 5 min. Yhteensä menee 30 - 35 min.

Joskus olen kokeillut pelkkää bussia, jolloin joutuu kerran vaihtamaan bussista toiseen, esim viimeksi kun junat olivat lakossa mutta silloin matka kestää 45-50 min ja kyyti on aika epämukavaa.

Töistä kotiin saatan tulla mutkikkaampaa reittiä välillä poiketen ostoksilla tai Helsingin keskustassa.

Huhti-marraskuun aikana jos ei sada eikä tuule eikä ole kamalan kylmä saatan kulkea polkupyörälllä jolloin kestää n 45 min.

Autolla kuljen harvemmin, ruuhkassa kestää vähintään 30 min.

t. Rainer
 
Mun työmatkoistani lyhin on ollut 3 min kävelymatka.

Pisin 12 min automatka. Sen pystyi tekemään myös joukkoliikenteellä, kesto 45 min. Viiden vuoden työrupeaman aikana käytin joukkoliikennettä muistaakseni kolmesti.
 
Teidän vastauksia kun lukee, niin huomaa että oma työmatka on kyllä ajallisesti aivan tolkuttoman pitkä. Joukkoliikenteellä vanhasta Vuosaaresta Espoon Mankkaalle (27 km) menee tunti ja 15 minuuttia (10 min kävely metroasemalle, metron odotus+matka Kamppiin 25 minuuttia, siirtyminen bussiin ainakin 5 minuuttia, bussimatka noin 30 minuuttia, kävely 5 minuuttia). Huonolla tuurilla jopa puolitoista tuntia, eli kolme tuntia päivässä. Ei vaan viitsisi enää muuttaa lähemmäksi, jos vaikka seuraava muutto olisi "jonnekin ihan muualle".

Autolla sama 27 km matka menee ruuhka-aikaan 35-40 minuutissa, hiljaiseen aikaan 25 minuutissa. Edellä mainittu "mielenkiintoinen ympäristö" vaikuttaa usein reittivalintaan autolla: mitään kehä ykköstä tympeämpää ympäristöä ei ole olemassakaan, joten usein tulee valittua mielenkiintoisempi Itäväylän-Eläintarhan-Munkkiniemen reitti. Auto valitettavasti vetää puoleensa tällaisella pitkällä työmatkalla tuon oleellisen aikasäästön takia. Yli tunti päivässä ylimääräistä vapaa-aikaa on näin kaamoksessa ihan tervetullut asia.
 
Kävelyä reilun korttelin verran, bussilla reilu pari kilometriä, toinen reilun korttelin mittainen kävely. Ja kyllä - pitäisi hommata vihdoinkin se fillari, mutta kun en ole saanut aikaiseksi...
 
Cadillacilla 8 mailia/suunta, julkiset kulkee vähän heikosti tuossa ennen neljää aamulla... :lol:
 
Kukkaniityntieltä 519/520/554 Malmin asemalle, josta 73, 76A tai juna Puistolaan. Kokonaismatka-aika on 40 minuutin molemmin puolin.
 
Takaisin
Ylös