Monopoli-pelin juna-asemat

Vs: Vahvasti Off-topicia, päihdepolitiikkaa ym.

Toisin kuin VR niin Alko tuottaa valtion kirstuun voittoa. Siinä vaiheessa kun viinanmyynti joudutaan vapauttamaan, niin valtion tulot tulevat pienentymään. Kansanterveyteen ja siihen kuinka paljon viina tätä kautta aiheuttaa kustannuksia tuskin kovin paljon vaikuttaa se, kuka sitä lestiä heittää.

Valtionvarainkirstunvartijana tietenkin kannattaisin Alkon monopolia mutta olisiko edes varmaa että kerätyt voitot käytettäisiin alkoholin haittojen paikkaamiseen? Alkoholivero on eri asia ja sen tarkoitus on ohjata kansalaisia ja kerätä rahaa, vaikka sekään ei ihan korvamerkittyä ole. Viinaa voisi hyvin myydä vaikka apteekeissa, se takaisi vähintäään yhtä hyvän valvonnan kuin Alkon myymälöissä nyt.

En oikein tiedä mitä VR pelkää rautatiehenkilöliikenteen vapautumisessa koska Suomen raideleveys pitää huolen että ainakaan lännestä ei kilpailijoita millään halpakalustolla tule. Vai voisiko tulla Baltian maista? Mitä VR:n ennemmin kannattaisi vanhalla yliäämäkalustolla tehdä kuin romuttaa, olisi perustaa tytäryhtiö joka kilpailisi Baltiassa sikäläisten rautateiden kanssa, ja/tai harjoittaisi tilausjunaliikennettä.

t. Rainer
 
Vs: Vahvasti Off-topicia, päihdepolitiikkaa ym.

Valtionvarainkirstunvartijana tietenkin kannattaisin Alkon monopolia mutta olisiko edes varmaa että kerätyt voitot käytettäisiin alkoholin haittojen paikkaamiseen?

Sillä ei oikeastaan ole monopoliaseman kanssa mitään tekemistä, mihin valtio viinarahansa käyttää. Se on puhtaasti poliittinen päätös. Pointtini kuitenkin oli se, että kokonaistili valtiolle pienenee jos tänne päästetään Mustamäen mummot vapaasti Valgeeta trokaamaan.
 
Takaisin
Ylös