Paawolan joukkoliikennekuvia

Elokuun kuvasaldo on vihdoin paketissa, ja sen päättää 45 kuvan satsi aurinkoisesta Porista :cool:.

Kävelymatkanatkan varrelle mahtui yhtä sun toista menopeliä, joitakin useammankin kerran mutta ehkä suurimman yllätyksen tarjosi Lyttylän liikenteen 8700LE:n nilkuttaminen varikolle ja tilalle tulikin 9700H. Lähtö ei siis jäänyt ajamatta-


Uusia kuvauspaikkojakin tuli löydettyä Karjarannan, Tiilimäen ja Musan seudulta. Osa käyttökelposia varmaan jatkossakin.
 
Vähän ollu hiljaista kuvausrintamalla. Tällä hetkellä kuiteski on menossa mittava projekti kaivella vuosien 2003 kuvat ja restauroida ne 1200xkokoihin.

Helmikuu 2003 sisältää joitakin ennen julkaisemattomia kuvia.

Kuvakoon muutos 900 pikseliä leveistä huomattavasti suuremmiksi johtuu osittain TSB-Bussisivujen uudelleen rakentamisesta, jossa nyt layout ei määritä kuvan suurinta kokoa ja isotkin kuvat pitäisi skaalautua fiksusti mobiililaitteisiin.
 
Todella hienoja kuvia! Mahtavaa nähdä vähän tämmöisiä vanhempia kuvia. Vielä on Wiimoja ja Ikaruksetkin näyttää hyväkuntoisilta :D
 
Ja vihdoin olisi paketissa toukokuun 2003 kuvat, joita tuli jopa 236 kpl. Eipä näistäkään ajoneuvosta kovinkaan moni enää palveluksessa. Tällä kertaa sisältö on hyvin Tampere-keskeistä, mutta sisältöön mahtuu monen muunkin paikan kulkimia tilausajojen muodossa.
 
Samalla kun huhtikuu 2016 etenee, on tullut myös saatua päätökseen kesäkuun 2003 kuvien restaurointi, joita tuli lopulta 118 kpl.

Mitään kovin erikoista tuonne 2003 retrokuviin ei oikeastaan mahdu, jokusia kuvia Helsingistä ja loput sitten melkein Tampereelta ja Nokialta. Joukkoon mahtuu myös todella heikkolaatuisia kuvia, jotka saattoivat näyttää kuvaputkinäytöiltä jossain 720x540 koossa ihan kivoilta mutta eivät kyllä toimi nykyisillä päätelaitteilla, varsinkaan suurempina. Mutta tuon ajan kameratekniikkakin oli kovin vaatimatonta, ainakin resoluutionsa puolesta. Tässä muutama poiminta...
 
Ja nyt paketissa olisi heinäkuu 2003, jossa on 147 kuvaa. Tuon setin mielenkiintoisinta antia lienee Keravalta Lähilinjojen kuvat, mutta tuo oli myös aikaa, jolloin Lahti 402:t olivat vielä sangen hyväkuntoisia.
 
Ja nyt paketissa olisi heinäkuu 2003, jossa on 147 kuvaa. Tuon setin mielenkiintoisinta antia lienee Keravalta Lähilinjojen kuvat, mutta tuo oli myös aikaa, jolloin Lahti 402:t olivat vielä sangen hyväkuntoisia.

Kiitoksia hienoista kuvista. Erityisesti pidän kuvasta jossa lähilinjojen auto 15 on linjalla 850 sillä näyttä'isi siltä että kuljettajana olisin minä itse.
 
Juuri nyt aikakone haluaisi viedä elokuuhun 2003, joka onkin tuhti kuvapaketti 294 kuvan voimin.

Alkuvaiheessa keskitytään Tampereen linjastomuutoksiin, joista yksi merkittävimmistä oli linjan 2 lopettaminen Raholasta vallan ja tilalle tuli uusi runkolinja 25, joka ei kuitenkaan ajanut Korvenkadulle (jonne kakkonen oli saatu vasta pari vuotta aiemmin) vaan teollisuusalueelle Teerivuorenkadulle.

Toinen kokonaisuus tulee Seinäjoelta, jossa Sarpon Liikenteen linja-autotoiminta oli jo osa Connex-yhtiöitä.

Välillä käydään Helsingissä ja Vantaalla, mm linjan 550 ensimmäisellä lähdöllä. Oli muuten mielenkiintoinen linja seurattavaksi ja kuvattavaksi, kun kalusto oli monipuolista!

Koko setin päättää vielä silloisessa Toijalan kaupungissa käynti, joka sittemmin vaihtoi kuntakoodia ja nimeään Akaaksi.PS: kuville voi antaa tähtiä ja niitä saa kommentoida mikäli siltä tuntuu. Kysymyksiinkin koitetaan vastailla, jos vaan osataan.
 
Takaisin
Ylös