Pysäköintipaikkojen ja tierakentamisen hinta

Vihastukoon. Korotus on niin pieni.

Jos eivät vihastu, seuraava askel voisi olla asukaspysäköinnin kustannusten jyvittäminen yksinomaan lupiin. Samalla asuntoihin kohdistuvaa verotusta pudotettaisiin likimain saman verran. Hyvän tahdon nimissä voisi vaikka tarjota vartioitua teollisuusaluepysäköintiä bussiyhteyden päässä niille, joilla ei oikeasti ole tarvetta päivittäiselle autoilulle.
Tarjotaanhan sitä, ja se maksaa edelleen enemmän kuin asukaspysäköinti:
Autohotelli – ajoneuvojen säilytyspalvelu sanoi:
Eikö kesäautolle löydy talveksi omaa pysäköintipaikkaa? Pitäisikö autolle löytää turvallinen säilytyspaikka ulkomaankomennuksen ajaksi? Tuo henkilö- tai pakettiautosi säilöön rakennusviraston autohotelliin!

Tattarisuolla sijaitseva autotarha on aidattu, valaistu ja ympärivuorokautisessa videovalvonnassa. Autohotelliin voit tuoda kerralla viisikin ajoneuvoa. Säilytyssopimus tehdään kerrallaan 30–180 vuorokaudeksi. Säilytyspalvelu on tarkoitettu helsinkiläisille yksityishenkilölle.

Ajoneuvon säilytys autohotellissa maksaa 30 euroa kuukaudessa.

Koska säilytyspalvelu on varsin suosittu, kannattaa tiedustella etukäteen, onko autohotellissa vapaata tilaa.
http://www.hel.fi/wps/portal/Rakenn...GLOBAL_CONTEXT=/HKR/fi/Pys_k_inti/Autohotelli
 
Anekdoottina kerrottakoon, että tänään oli kymppiuutisissa juttu berliiniläisestä kerrostalosta, jossa auto ajetaan hissiin ja parkkeerataan 200-neliöisen loft-asunnon parvekkeelle. Kuulemma turvallinen paikka säilyttää autoa kaupungissa, jossa mielenosoittajat polttelevat niitä mielellään. Ja hissi + parvekesäilytyspaikka on ilmeisesti halvempi rakentaa kuin maanalainen autohallipaikka. Niinpä se auto näytti sitten nököttävän siellä kerrostalon olohuoneen ikkunan takana, kuin jatkuvasti omistajan ihailtavana.

Tuollainen asunto uutisten mukaan maksaa sellaiset 400 000 euroa ja on varustuksensa laadun kannalta verrattavissa omakotitaloon.

Tuli mieleen, että jotain lievästi sairasta tuossa on, että koko elämä rakennetaan auton säilyttämisen ympärille. Tosin joku voisi kysyä, miten tämä loppujen lopuksi poikkeaa suomalaisista oloista, joissa pihan neliöistä valtaosa uhrataan autojen säilyttämiselle...
 
Takaisin
Ylös