Ei kai mikään estäne esimerkiksi Sinua perustamasta nk. ammattilehteä?
Kyllä estää

. Ihmisen resurssit ovat rajalliset ja minunkin on valittava, mihin ainoan aikani käytän. Ja olen valinnut käyttää sen joukkoliikenteen ja yhdyskuntarakenteen kehittämiseen, en joukkoliikenteestä kertomiseen. Olen tosin tehnyt sitäkin kahden kirjan ja 4650 JLF-viestin verran.
Suomessahan julkaistaan Paikallisliikenne-lehteä, joka on ammattilehti, jota julkaisee liikenteenharjoittajayritysten järjestö. Mutta on aika ymmärrettävää, että siellä raideliikenteen osuus ei ole kovin suuri, kun henkilöraideliikennealalla Suomessa toimivia yrityksiä on vain kaksi. Sitten Suomessa julkaistaan HETKU-lehteä, joka taas on bussiharrastajien lehti. Siellä tuskin on ensimmäistäkään juttua raitioteistä.
Kun siis Raitio jää ainoaksi lehdeksi joka jo nimensä puolesta kirjoittaisi runsaasti raitioteistä, ei liene yllätys, jos kaikki eivät ilahdu runsaista bussijutuista. Enkä myöskään ihmettele sitä, että joku haluaisi Suomen Raitiotieseuran olevan raitiotieseura, kun bussiharrastajillakin saa olla oma bussiseura.
Raitio-lehti on ennenkaikkea poliittisesti sitoutumaton ja kantaaottamaton lehti, joka on tarkoitettu joukkoliikenneharrastajille ja muille joukkoliikenteestä kiinnostuneille.
Tämä ei tarkoita sitä, ettei lehdellä olisi omaa kantaansa joka näkyy lehden sisällössä. Johan itse yhdistykselläkin on selvä kanta kun se on sitoutunut toimintansa tarkoitukseen ja lehti on siinä vain yksi väline. Onhan pelkkää hurskastelua sanoa, ettei esimerkiksi Tekniikan Maailma olisi selkeästi autoilua kannattava lehti runsaalla autoista myönteisesti kertovalla sisällöllään.
Olikos se Menoks! vai mikä se olikaan jokunen vuosi sitten tämmöinen ns. ammattilehti.
Menoks! oli
Suomen Liikenneliitto SuLi ry:n yritys luoda tähän maahan yleinen joukkoliikennettä käsittelevä ja sen puolesta oleva kuluttajille suunnattu lehti. Menoks!-lehden tarkoitus ei ollut olla ammattilehti vaan aatteellinen lehti. Näytenumero tuotti niin vähän tilauksia, että lehti lopahti heti alkuunsa. Näytenumero postitettiin mm. joukkoliikennettä sivuavien harrastusyhdistysten jäsenille, kuten SRS:n jäsenille. SLHS ei halunnut lehteä postitettavaksi heidän jäsenilleen.
Raitiotieseuran nettisivujen avaussivulla lukee seuran "liikeidea" eli SRS on kaupunki-ja lähiliikenneharrastajien valtakunnallinen yhdistys.
Olin itse SRS:n alkuvuosina mukana toiminnassa, ja silloin haluttiin luoda nimenomaan raitiotieseuraa. Vaikka olenkin itse sillä kannalla, että joukkoliikenne kaikissa muodoissaan on osa liikennejärjestelmää, en näe mitään paheksuttavaa siinä, että jotkut haluavat harrastaa vain raitioteitä ja haluavat jäsenlehden joka käsittelee heidän omaa harrastustaan eikä myös toisten bussiharrastusta. Minusta siihen on ihan sama oikeus kuin pelkkien bussienkin harrastamiseen.
Jos joku suomalainen pitää raitiovaunuista ihan muuten vaan, miksi tällaiset ihmiset eivät saisi tehdä raitioteistä kertovaa lehteä, joka olisi sen verran asiantunteva, että sieltä löytyisi jopa päteviä perusteluita sille, että ratikoissa on muutakin hyvää kuin vain se, että ne ovat harrastajien mielestä kivoja. Minusta tässä keskustelussa on asetettu tämä asia kyseenalaiseksi ja oltu sitä mieltä, että kyllä ratikkaharrastajan pitää tykätä myös busseista ja siksi niistä pitää olla juttuja ratikkaharrastajien lehdessä. Eikä ole sopivaa arvostella sitä, että niitä bussijuttuja on.
Totta kai bussijuttujen arvostelu on sopivaa, myös SRS:n jäsenille ja Raition lukijoille. Suomessa on mielipiteen vapaus, ja se pätee myös ratikkaharrastajiin, ei vain bussiharrastajiin.
Antero