Uusi nimi TKL:lle

Liittynyt
15 Syyskuu 2013
Viestit
197
Mielestäni selkeyden vuoksi oli mielekästä nimetä Tampereen Kaupunkiliikenne liikelaitos uudelleen. Varsinkin liikelaitoksesta käytetty lyhenne TKL aiheuttaa sekaannusta tamperelaisten keskuudessa. Oma ehdotukseni uudeksi nimeksi on Tammerbus.
 
Niin mitä sekaannusta se aiheuttaa? TKL tunnetaan edelleen yleisesti Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksena, vaikka nimi onkin jo muutamia vuosia sitten vaihdettu. Järkyttävä sanahirviö kyllä tuo "Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos". En kannata uutta nimeä.
 
Liekö sama ongelma kun Helsingin seudulla. Kun asia on joku bussiin liittyvä, on kyse HKL:stä ;)
 
Sekaannusta aiheuttaa se, että ihmiset puhuvat TKL:stä kun tarkoitetaan joukkoliikenneyksikköä (vai mikä nimi lieneekään). Nimenvaihtotarvetta olisikin ennemmin Tampereen joukkoliikenteellä. Oma suosikkini olisi Tampereen seudun liikenne - Tampere Regional Transport eli TSL-TRT.
 
Niin joo. Vaikka linjaa liikennöikin Paunu niin voidaan valittaa, että TKL taas myöhässä. TKL:n bussit aina niin likasia. ym. Ainakin tämännäköstä on nähty.
 
Ei taida TKL:n nimen vaihtaminen auttaa tässä ongelmassa jos nyt sitä ongelmaa tässä on :roll:
 
Ei se nimen muuttaminen käytännössä muuttaisi mitään. Ihmisten suussa se tulee aina olemaan TKL, jonka syytä on kaikki huonoista aikatauluista likaisen busseihin. Nykyinen tilaajaväri ei ainakaan helpota tilannetta. Käsittääkseni Helsingissä HKL:n bussit ovat edelleen myöhässä. ;)

Lisäksi kannattaa muistaa, että liikelaitoksen nimessä on lain mukaan esiinnyttävä sana "Liikelaitos". Viimeisin nimenmuutos johtui juuri tästä, pyrittiin muuttamaan nimi vastaamaan lakia samalla kuitenkin tunnettu lyhenne säilyttäen.
 
Takra. Perinteinen nimi Tampereen linja-autoliikenteen alkuajoilta. Virallisesti tietenkin Takra liikelaitos.
 
Tyyppiesimerkki ongelmasta, jota ei oikeasti normaaliolosuhteissa esiinny. Ainoastaan alalle friikahtaneella foorumilla tästä on väännettävissä ongelma.
 
Mahtaakohan tuo Takra- nimi vieläkin olla Paunun hallussa, vaikka Takran konepaja toiminta lopetettiin jo 1950-luvun puolella ?=
 
Yhä enenevissä määrin alkaa valitettavasti vaikuttaa siltä, ettei TKL ole pätevä ottamaan hoitaakseen Tampereen raitiotien liikennöintiä vuosikymmenen loppupuolella. Tällöin sana "Tampereen kaupunkiliikenne" on varsin harhaanjohtava termi.

Tampereen kaupungin liikennelaitos-nimi ja TKL-lyhenne olisi pitänyt alun alkaenkin 2006 antaa tilaajan brändiksi, jolloin uuden, harhaanjohtavan Tampereen joukkoliikenne-brändin luominen olisi voitu jättää väliin.

Liian myöhäistä ei ole vieläkään, jos ensin muutetaan nyky-TKL:n nimi esimerkiksi Tampereen Bussiliikenteeksi (esim. tulevaisuudessa siintävän yhtiöittämisen yhteydessä, Tampereen Bussiliikenne Oy:stä taisin itse puhua jo silloin 2006 paikkeilla tälläkin foorumilla ellen väärin muista). Parin vuoden hajuraon jälkeen voidaankin vaihtaa nykyinen tilaajan brändi Tampereen Kaupunkiseudun Liikenne-brändiin ja ottaa TKL-lyhenne tilaajapuolelle.
 
Kannatan lämpimästi Ultrixin ajatusta!

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos -> Tampereen Bussiliikenne (Liikelaitos)
ja
Tampereen joukkoliikenne -> Tampereen kaupunkiseudun liikenne TKL ja vielä kansainvälisen muodon lyhenne logoon samalla tavalla kuin pk-seudulla
 
Paras nimi on lyhyt ja helppo lausua muittenkin, kuin suomenkielisten. Oma ehdotukseni olisi "Tambus".
 
Kannatan lämpimästi Ultrixin ajatusta!

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos -> Tampereen Bussiliikenne (Liikelaitos)
ja
Tampereen joukkoliikenne -> Tampereen kaupunkiseudun liikenne TKL ja vielä kansainvälisen muodon lyhenne logoon samalla tavalla kuin pk-seudulla
Koodi:
|| [B]TKL[/B]
|| TRT

:lol:
 
Takaisin
Ylös