Vriston tarina Kiinassa

Vristosta saattaakin tulla julkkis myös Suomessa. Ainakin Aamulehden TV-sivulla dokumenttia kehuttiin ja mainittiin, että erityisesti "sympaattinen bussikuski" teki vaikutuksen (jos muistan sanamuodon oikein).
Toivottavasti nyt ei ihan julkkikseksi saakka kuitenkaan, kaikkine kirouksine ;). Mutta, mitäs tuo Aamulehti siis oikein sanoi? Referoitkos hiukan (tai lainaa tekstiä), kun en pääse lukemaan sitä.

Oikein hyvää jatkoa vaan sinne Kiinaan, ja jatka samalla tiellä jatkossakin!
Kiitos vaan! Pysytään tiellä jatkossakin ;).
 
Mutta, mitäs tuo Aamulehti siis oikein sanoi? Referoitkos hiukan (tai lainaa tekstiä), kun en pääse lukemaan sitä.

Alla parhaat palat. En viitsi lainata koko juttua ettei mene ihan plagioinniksi, mutta laitoin tulemaan yksityispostilla.

Aamulehti sanoi:
Suomalainen bussifilosofi pärjää Kiinassa

[...] Vormala on ystävällisen tuntuinen bussikuski joka käy tekemassä työkeikkoja Suomessa. Kiinassa hän ei ole vielä bussin puikkoihin päässyt. Sen sijaan hän on auttanut kaupunkinsa virkamiehiä videoimalla paikallista joukkoliikennettä ja tekemallä parannusehdotuksia liikenteen sujuvoittamiseksi. Vapaaehtoistyollään hän on myotävaikuttanut bussikaistojen syntymiseen Fuzhoussa.
Vormalalla on kiinalainen vaimo ja pari lasta. Hän kertoo löytäneensä puolisonsa internetistä. Keskellä yötä keskustelupalstalle heitetty kysymys siitä, mitä kuuluu, sai Kiinasta vastauksen: hyvin kuuluu.
[...]
Sutjakkaasti etenevä, eläväinen ohjelma kertoo suomalaisen ja kiinalaisen kulttuurin eroista leppoisasti. Harvoin näkee yhtä sympaattista haastateltavaa kuin filosofoiva bussikuski Risto Vormala on.
HELI MUSTONEN
Ulkosuomalaisen tarina Kiinassa
TV2 klo 19.20
****
 
"Ulkosuomalaisen Tarina-Kiinassa"-sarjan uusin jakso, joka kertoo nykyään Shanghaissa asuvasta Jere Talasta on varsin mielenkiintoinen ja täysin toisenlainen tarina kuin omani. Mutta jotain yhtäläisyyksiäkin on: hän on muunmuassa jokseenkin samanikäinen kuin minäkin ja myöskin omaa suomalais-kiinalaisen monilapsisen perheen. Katsokaa ihmeessä:

http://www.ulkosuomalaiset.net/fi/ulkosuomalaisentarinat/uusinjakso.html

Ja kun Jerekin tunnustaa ajelevansa autollaan ilman kiinalaista ajokorttia, niin voinhan minäkin sen tunnustaa: olen ajellut täällä viime vuodesta lähtien varmasti jo tuhansia ajokilometrejä. Mutta ajoon täällä ilman täkäläistä ajokorttia sisältyy ylimääräinen jännitysmomentti, eikä virheitä parane tehdä, sillä minimirangaistus siitä kiinnijäämisestä on 7-14 vuorokautta vankeutta sekä mahdollisesti viisumin peruutus ja siten maasta pois. Myös appiukkoni on monesti sitä vastaan ja ajelenhan toki hänen autollaan. En siis suosittele sitä kenellekään, enkä kehota seuraamaan esimerkkiäni. Olen kuitenkin ajanut virheettä ja ongelmitta, lähinnä Fuzhoun alueella, muutaman kerran käyden kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla lentokentälläkin. Alueelta, jossa asumme hieman Fuzhoun ulkopuolella, on niin huonot joukkoliikenneyhteydet palveluiden luo sekä Fuzhoun keskustaan, että appiukkoni ollessa liikematkalla, minun ajamiseni on lähes välttämätöntä, että päästään käymään asioilla esim. lasten kanssa lääkärissä tai kaupassa tms. Minulla on kuitenkin aina ajaessani mukanani passini, suomalainen ABDC-ajokorttini sekä virallistettu kiinankielinen käännös siitä (joka on hankittu sitä tutkintoa varten). Mutta, jotta kaikki menisi laillista tietä, niin tarkoitukseni on kyllä saada täkäläinen ajokortti heti kuin mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:
Olemme vaimoni kanssa päättäneet ottaa seuraavan askeleen elämässämme ja muuttaa lähitulevaisuudessa koko perheen kanssa Suomeen ja siellä lähinnä tutulle Helsingin alueelle.

Työni HSL-alueen joukkoliikenteen parissa tulee siis varmasti jatkumaan ja omalta osaltani haluan olla mukana luomassa siitä laadukasta ja luotettavaa. Seudun joukkoliikenne on seuraavan vuosikymmenen aikana kehitymässä niin paljon, että motivaatio on varsin korkealla ja pidän haasteista.

Kiva palata Suomeen ja Fuzhoukin säilyy toki toisena kotinamme aina.
 
Maailma on pieni. Veljen opiskelukaverin vaimo on Fuzhousta. Asunevat edelleen Espoossa.

Velikin kävi kerran Fuzhoussa ja kertoi, että eurooppalaisen näköisiin suhtaudutaan hyväntahtoisen uteliaasti. Kertoi myös, että talvella on kylmä ja talojen lämmitys ei ole riittävää, jos on tottunut suomalaiseen talviasumiseen. Sai flunssan.
 
Palataas vielä hetkeksi Fuzhouhun.

Löysin nimittäin täysin editoimattoman haastattelun, koskien sitä Ulkosuomalaiset-jaksoa, joka kuvattiin ja nauhoitettiin Helsingissä joulukuussa 2007 ja Fuzhoussa helmikussa 2008. Ko. ohjelmajakso tuli sitten ulos Suomessa heinäkuussa 2008.

Tästä jaksosta on siis sittemmin irroitettu allekirjoittaneen haastattelu, kokonaisuudessaan, editoimattomana.

http://www.ulkosuomalaiset.net/fi/nayta/video/12169774731035
http://www.ulkosuomalaiset.net/WebTv/index.html?playMe=12169774731035
 
Takaisin
Ylös