Autotekniikan kehitysnäkymiä

No niin, nyt pääse autotekniikka kehittymään myös virtakiskojen käytön suuntaan! Ruotsissa ovat rakentaneet pätkän sähkökiskoin varustettua tietä, varmaankin buustaamaan sikäläistä ajoneuvoteollisuutta ympäristöhaittojen vähentämisen ohella. Kyseessä eRoadArlanda-hanke. Tässä linkki
videogalleriaan: https://eroadarlanda.se/press-media/videogalleri/

Hanke on näköjään ollut jo vuosia käynnissä ja Youtube-videoita löytyy parin vuoden takaa, mutta nyt maantien avaamisen myötä noussut lehtien palstoille, esim. https://yle.fi/uutiset/3-10157546

KORJAUS: toki sähköisten teiden rakentamisestakin tulee valtava business, mikäli konsepti lyö läpi
 
Viimeksi muokattu:
Raskaan liikenteen sähköistämiseksi on pohdittu monenlaisia ratkaisuja viime vuosina Ruotsissa - ja muuallakin. Kun tämä virtakiskojuttu nyt nousi esille, laitan tähän ketjuun linkin hieman toisenlaisesta ratkaisusta, josta on käytetty myös termiä eHighway. Linkki: http://teknikensvarld.se/dags-for-invigning-av-e16-som-elvag-310337/ Linkki johtaa Ruotsin Tekniikan Maailman parin vuoden takaiseen juttuun.

Aika näyttää, millä tavoin raskas (kauko)liikenne joskus sähköistyy. Äkkiseltään voisi ajatella, että siinä voisi olla kätevämpää käyttää vaikkapa sähkön tuotantoa paikallisesti esimerkiksi polttokennotekniikan avulla (vety olisi polttoaine). Nykyisellään polttokennoratkaisut ovat kuitenkin liian kalliita.
 
Mielenkiinnolla voidaan taas seurata kuinka länsinaapurissa otetaan edistysaskelia... No eipähän mene pieleen meillä, kun näkee miten homma toimii eli ei :tongue:
 
Takaisin
Ylös