Eemelin kuvasivusto

Vs: Ultrabussit

Lokakuussa kierrettiin Vaasan seudun lisäksi Tampereen seudulla, Porissa ja Seinäjoella. Jari Kaari Oy:n konkurssi sattui kuukauden puoliväliin, joten loppukuusta uutta kuvattavaa oli sekä Vaasassa että Seinäjoella.

Tampere ja Pori saivat toki oman kansionsa, joka löytyy tästä. Tampereen seudulla aikaa vietettiin mm. Ideaparkin lähettyvillä Lempäälässä, Kangasalla ja tietenkin Tampereella. 
Vs: Ultrabussit

Hiljaisemmilta kuukausilta kuvia ei tullut juurikaan otettua. Kaksi vajaata kansiollista niitäkin silti saatiin.

Marraskuu alkoi Vaasasta. Oikeastaan kaikki kuvat lukuunottamatta muutamaa Porin, Uudenkaupungin ja Taivassalon otosta ovat Vaasasta. Pimeää. Hyi.Joulukuu ei sen paremmalta näytä. Tällä kertaa on tajuttu olla liikenteessä valoisaan aikaan, mutta ei niitä kuvia siltikään ole mistään muualta kuin Vaasasta.Ultrabussit toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019!
 
Vs: Ultrabussit

Helmikuu alkoi Seinäjoen kuvilla, jonka jälkeen ollaan pääosin pysytelty kotikonnuilla loppukuuta kohden. Helmikuun viimeisellä viikolla lomailtiin jälleen 300 kilometriä etelän suunnassa, joten kansiollinen kuvia saatiin Taivassalosta, Uudestakaupungista, Turusta ja Raumalta. Myös viimeiset kuvat Satakunnan Liikenteen autoista Tuorilan SEO:lla ja Närpiön linja-autoasemalla ovat edustettuina.

Maaliskuusta tulikin varsin sekalainen kuukausi, milloin missäkin kierroksella Suupohjan alueella tai kyyditsemässä turisteja pitkin kyliä. Myös uuteen Ingsvaan käytiin tutustumassa. 
Vs: Ultrabussit

Huhtikuussa pyörittiin Vaasan lisäksi myös Turussa ja Kristiinankaupungissa.Toukokuussa kuvia tupsahteli Vaasasta, Mustasaaresta, Vöyriltä, Jurvasta, Kurikasta, Ilmajoelta, Pietarsaaresta ja Pederdörestä.

Kesäkuukin on startattu koulujen päättäjäiskuvilla sekä muutamalla otoksella Vaasasta, Kokkolasta ja Pietarsaaresta.
 
Vs: Ultrabussit

Kesäkuun viimeisellä viikolla lähdettiin viikon mittaiselle kierrokselle Varsinais-Suomeen käyden siellä läpi Kustavin, Uudenkaupungin, Turun ympäryskuntineen ja Salon. Paluumatkalla pysähdyttiin päiväksi Porissa ja sieltäkin tuli kuvia. Aivan loppukuusta piipahdettiin vielä Åminne Folkparkissa katsomassa Vikingarnan konserttiin saapuvia busseja.

Heinäkuun ensimmäinen kierros kesti kaksi viikkoa. Kierroksen aikana käytiin mm. Porissa, Uudessakaupungissa, Maarianhaminassa, Kastelholmassa, Nauvossa, Naantalissa ja Turussa. Heinäkuun toinen kierros kesti yhden viikon ja se kattoi ainoastaan Turun, Kustavin, Rauman, Porissa Yyterin ja Reposaaren. Lisäksi sekaan on ripoteltu muutamia kuvia Vaasasta.
Rauman kuvat liittyvät Mustan pitsin yön lisävuoroihin ja Kansainvälisten Suurmarkkinoiden aiheuttamiin poikkeusreitteihin.
 
Elokuussa piipahdettiin Härmän Liikenteen uusien tilojen avajaisissa 6.8.2019. Talviliikenne pyörähti Vaasassa käyntiin 12.8. ja Mustasaaressa 13.8. Liikenteen uusimmat kiemurat toki käyty katsomassa välittömästi. Elokuun viimeisenä päivänä tehtiin vielä vuorokauden mittainen reissu Ouluun.Syyskuukin alkaa olla vähitellen taputeltu. Ainoastaan Vaasa ja Mustasaari edustettuna, mutta toki Koivulahden uudella oppimiskeskuksella piti käydä. 
Lokakuussa ihasteltiin ruskaa pitkin Vaasan katuja.Puolivälissä lokakuuta olikin syysloma ja tietenkin kohteena jälleen vanha tuttu Lounais-Suomi. Kuvia takertui Turun ympäryskuntien lisäksi myös Ulvilasta, Salosta ja Raumalta. Syysreissun kuvat.

Kuvientäyteinen marraskuu yllätti kuvaajan itsensäkin. Vaasan lisäksi kuvaamassa tuli käytyä myös Helsingissä ja Seinäjoella. Loppukuusta ajoon ilmestyi vielä Vaasan kaasubussi uudessä värityksessään. 
Joulukuussa lepäiltiin ihan kunnolla, eikä kuvia kerääntynyt läheskään marraskuun tasoisesti. Vuosikymmenen viimeisen kuukauden kuvat olivat synkkiä ja pimeitä.Myös vuosi 2020 on päästy aloittamaan, tammikuun kansioon on tullut jo muutama synkkä ja sateinen kuva Kokkolasta sekä Kruunupyystä.

 
Helmikuussa päädyttiin käymään Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä ja Oravaisissa. Mielenkiintoa kuvaamiseen toi myös Ingsvan ostettua Ekmanin bussit 12.2.

Tammi-helmikuun aikana kuvien resoluutiossa ollaan siirrytty uuteen aikakauteen. 800x1200 kuvien sijasta resoluutio on kaikissa uusissa kuviassa 1200x1800. Vanhempia kuvia päivitetään myös toisinaan parempilaatuisiksi.
 
Juuri ennen koronan aiheuttamia matkustusrajoituksia tuli pistäydyttyä Puolan Gdanskissa helmikuun lopussa. Kuvia täällä.Naapurikaupunki Gdynia tuli käytyä pikaisella pintapuolisella visiitillä.Maaliskuu jäi vallitsevista olosuhteista johtuen valitettavan vajaaksi. Alkukuusta kävin katsomassa kouluajot Petolahdessa ja Sepänkylässä sekä Wasabusin lomapäivävuorot koulujen loputtua. Karanteenitekemisenä ajoin Pietarsaareen ihmettelemään Ingsvan omaa bussikaranteenia.
Nyt kun uusia kuvia ei tule, on hyvin aikaa käydä läpi vanhempia kuvia restauroitavaksi. Siksi monessa kansiossa saattaa näkyä UUSI-merkintä, vaikka uusia kuvia ei todellisuudessa ole vaan ainoastaan suurennettu ja paranneltu kuva.
 
Aika paljon Mersuja Gdanskissa ja Solarista, mutta mikä on Ruotsin tuonti PKS R505 linjalla 402 Västtrafikin väreissä?
 
Huhtikuu jäi lähes yhtä vajaaksi kuin maaliskuukin. Nyt kun linja-autoja kulkee normaalia harvemmin, on aikaa pohdiskella mielenkiintoisempia kuvauspaikkoja.

Myös toukokuuta saa käydä vilkaisemassa, sillä se on jo avattu muutamalla kuvalla Vaasasta.

Kuvien restaurointi jatkui tammikuun 2017 ennenjulkaisemattomilla kuvilla.

 
Takaisin
Ylös