Eemelin kuvasivusto

Hyvää vappua! Vapun kunniaksi järjetön läjä kuvia huhtikuulta. Kuun alussa käytiin Hämeenlinnassa ja kuvattiin pääsiäiskuvat Riihimäessä. Viikon mittainen loma Vaasan seudulle alkoi kuvilla Janakkalasta ja Taivassalosta, jatkui Vaasan seudulla kuvilla Isostakyröstä, Laihialta, Vaasasta, Vöyriltä ja Mustasaaresta. Paluumatka etelään tehtiin reittiä Jurva-Kyröskoski-Nokia-Sastamala-Punkalaidun-Loppi.

Kuun toisella puolikkaalla edustettuja kuvauskuntia olivat Uudellamaalla Hyvinkää, Nurmijärvi ja Hyvinkää, Kanta-Hämeessä Hausjärvi, Hämeenlinna, Hattula, Loppi, Riihimäki, Forssa, Tammela, Ypäjä, Janakkala ja Varsinais-Suomessa Loimaa.

 
Kesälomareissu sai oman kansionsa kuun puolivälissä. Sisältöä on sen verran paljon, että tehdään siitä nyt oma välijulkaisunsa.

Matkakuvat alkavat Turusta parilla kuvalla, mutta pääasiallinen matkakohde oli Ahvenanmaa. Ålandissa käydyt kunnat ja kaupungit olivat: Mariehamn, Lemland, Jomala, Finström, Sund, Saltvik ja Geta. Ahvenanmaan kuvissa on pyritty kuvauspaikkojen ja -kohteiden monipuolisuuteen, joten värikästä settiä on siellä luvassa.

Kesälomamatkan toinen osuus kului Uudessakaupungissa, Pyhärannassa, Vehmaalla, Naantalissa ja Turussa. Värikkyyttä ei näistäkään kuvista uuvu.Luonnollisesti toukokuun kansio on myös avattu, mutta siitä enemmän kuun lopussa.
 
Tosi hyviä ja monipuolisia kuvia!

Samaa mieltä! On ilo katsella kuvia, joiden eteen on nähty vaivaa raahautumalla jonnekin maaseudulle tien poskeen pois isompien terminaalien asfaltti-betoniviidakkojen ääreltä.

Toivoisin kuitenkin, että kuvateksteihin erityisesti linjaliikenteessä olevien bussien osalta kerrottaisiin tarkempi kuvauspaikka ja millä vuorolla ovat ajossa. Rekisteritunnuksen ja kylkinumeron näen kuvasta itsestään.
 
Kivoja kuvia ja hauska että Ahvenanmaallakin näyttää olevan sekä Helsingin- (HSL) että Tukholmanseudun (SL) värinen auto ;) Ja täälläpäin harvinaista Temsaakin, sekä vanha Wiima M64 löytynyt jostain metsän uumenista.
 
Kivoja kuvia ja hauska että Ahvenanmaallakin näyttää olevan sekä Helsingin- (HSL) että Tukholmanseudun (SL) värinen auto

Tarkoitatko SL-värisellä tätä OmniCityä (se kun on ainoa kokopunainen bussi kuvastossa)? Se itse asiassa ei ole SL-väreissä, vaan Röde Ormin värityksessä, johon se on tullut uutena. Väritys on kyllä lähellä SL-punaista, mutta alaosan valkoinen raita on Röde Ormilla kapeampi eikä yläosassa ole valkoista raitaa ollenkaan (vrt. Busslink 6102). Röde Orm hankki aikanaan myös kolme Scalaa samassa värityksessä (jotka kaikki ovat nykyään Porin Linjoilla heidän väreihinsä maalattuina).
 
Toivoisin kuitenkin, että kuvateksteihin erityisesti linjaliikenteessä olevien bussien osalta kerrottaisiin tarkempi kuvauspaikka ja millä vuorolla ovat ajossa. Rekisteritunnuksen ja kylkinumeron näen kuvasta itsestään.

Kokeilin yhteen aikaan kuvauspaikkojen kirjoittamista kuvateksteihin, mutta se ei ihan toiminut haluamallani tavalla ja luovuin siitä. Vuorojen merkitsemistä en ole kokeillut, mutta en täysin torppaa ideaa. Vuorotiedon yhteyteen pystyisi jollain tavoin liittämään myös sen tiedon, missä kohdassa vuoroa auto kulkee kuvassa.

Kuvatekstien idea tällä hetkellä on ilmoittaa firman nimi, auton mahdollinen kylkinumero ja rekisteritunnus, jotta löytäisin itse ne paremmin gallerian hakutoiminnolla. Toistaiseksi kaikki tuo oheisinformaatio on itseä varten, kun muistan kuitenkin nuo kaikki kirjoittamattomat tiedot. :D
 
Toukokuun muovautui lopulta talvikauden kohokohdaksi, mitä tulee kuvien monipuolisuuteen. Alkukuu alkoi jälleen kuvilla Janakkalasta, Riihimäestä, Hyvinkäältä, Hausjärveltä, Lopelta ja Tammelasta. Edellä mainostetun lomaviikon jälkeen on kuvattu edellisten kuvauskuntien lisäksi myös Hämeenlinnassa, Hattulassa, Järvelässä, Somerolla, Akaassa ja Valkeakoskella. Loppukuusta kuvattiin Riksussa alkaneet poikkeusreitit, jotka vaikuttivat käytännössä kaikkiin bussilinjoihin.

 
Kesäkuu on nyt vaihtunut heinäkuuhun ja on aika taas katsella kuvasatoa. Tällä kertaa kuvia on otettu Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Riihimäessä, Tampereella, Kangasalla, Lopella, Nurmijärvellä, Paraisilla, Vantaalla, Taivassalossa, Mynämäellä, Huittisissa ja Sastamalassa. Kuukauden kohokohtia ovat olleet museobussien ajelu 12.6.2021 sekä Pekolan uutuusbussien bongailu. 
Heinäkuun kansio tuli tänään valmiiksi. Kuvia löytyy Taivassalosta, Naantalista, Turusta, Hämeenlinnasta, Somerolta, Lopelta, Janakkalasta, Hyvinkäältä, Riihimäestä ja Valkeakoskelta.

Psst. Yleisön pyynnöstä uusissa kuvissa on nyt vuorotiedot kuvateksteissä. Kuvauspaikkaa ei kerrota, mutta sen voi jokainen halutessaan arvata reitin ja kuvauskellonajan perusteella... ;)
 
Elokuun kansio osoittautui kuvamäärän osalta ennätykselliseksi. Vietin elokuussa osan kesälomastani ja ensimmäisellä kierroksella käytiin Paraisilla, Turussa, Raisiossa, Mynämäellä, Naantalissa, Kaarinassa, Liedossa, Ruskolla, Maskussa, Laitilassa ja Raumalla. Toisella lomakierroksella käytiin Vaasassa ja muutama räpsy löytyy myös Mustasaaresta ja Maalahdesta. Lomakierrosten lisäksi elokuussa on kierretty myös Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Riihimäessä, Lopella, Janakkalassa ja Hattulassa. Loppukuusta Evolla järjestettiin Johtajatulet-partiotapahtuma, jonka paluukuljetukset kävin kuvaamassa 29.8. 
Syyskuun kansio on nyt valmistunut. Tyypilliseen tapaan syyskuu on ollut hyvin kuvauksellinen kuukausi, eikä tämä ollut tänäkään vuonna poikkeus. Kuvia saatiin tällä kertaa (uudet kuvauskunnat lihavoituna) Janakkalasta, Lopelta, Riihimäeltä, Hausjärveltä, Vantaalta, Taivassalosta, Uudestakaupungista, Vehmaalta, Maskusta, Nousiaisista, Raumalta, Eurajoelta, Raahesta, Siikajoelta, Oulaisista, Ylivieskasta, Nivalasta, Toholammilta, Kauhavalta, Pedersörestä, Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä, Vöyriltä, Vaasasta, Vihdistä, Lohjalta, Karkkilasta, Hyvinkäältä, Forssasta, Somerolta ja Tammelasta. SLHS:n syysretki Pohjanmaalle sai oman kansionsa ja täältä saatiin kuvauskuntiin lisäksi vielä Seinäjoki, Närpiö, Teuva, Kauhajoki ja Mustasaari.

 
Lokakuun kuvasto sisältää mielenkiintoisen kattauksen kuvia Kanta-Hämeestä, Uudeltamaalta, Pirkanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjanmaalta. Kuun puolivälissä tehdyltä reissulta tuli kuvia mm. Urjalasta, Sastamalasta, Isojoelta, Kristiinankaupungista, Vaasan seudulta, Orivedeltä ja Valkeakoskelta. Kuun lopussa tiedotettiin Reissu Ruodin ostavan Inter Kuljetuksen Hämeenlinnan toiminnot, joten viimeiset kuvat Interistä käytiin hakemassa 30.10.2021. 
Lokakuun kuvasto sisältää mielenkiintoisen kattauksen kuvia Kanta-Hämeestä, Uudeltamaalta, Pirkanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjanmaalta. Kuun puolivälissä tehdyltä reissulta tuli kuvia mm. Urjalasta, Sastamalasta, Isojoelta, Kristiinankaupungista, Vaasan seudulta, Orivedeltä ja Valkeakoskelta. Kuun lopussa tiedotettiin Reissu Ruodin ostavan Inter Kuljetuksen Hämeenlinnan toiminnot, joten viimeiset kuvat Interistä käytiin hakemassa 30.10.2021.
Sielläpä onkin todella kiitettävästi aivan käsittämättömän tasokkaita kotimaisia linja-autokuvia. Nyt kuvaston marraskuun kansioon on ilmestynyt Hämeenlinnasta jo linjakauppojen jälkeisiäkin kuvia entisiltä Inter Kuljetuksen linjoilta. Ultrabussin kuvat taitavat olla kotimaisista bussiharrastajakuvista parhaat, tämä tietenkin minun subjektiivisena mielipiteenäni.
 
Takaisin
Ylös