Eemelin kuvasivusto

Toukokuussa käytiin niin Vaasan ja Mustasaaren lisäksi myös Vöyrillä, Maalahdessa, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Kokkolassa ja Kruunupyyssä. Kokkolan linjastohan uudistuu nyt uuden liikennöitsijän aloittaessa, joten samankaltaista kuvasettiä on luvassa sitten taas elokuulta. Toukokuun viimeisillä viikoilla kiersin ympäri Mustasaaren seutuja kuvaamassa eri koululinjat. Tämän kierroksen huipentumana saaristolinjojen kuvaukset 30.5.2020.


Kesäkuu vierähti kovin nopeasti, mutta kuvia tuli otettua Vaasan ohella myös juhannuskierroksella Kauhavalla, Kuortaneella ja Seinäjoella, reissu Riihimäellä ja Tampereella sekä viimeisimpänä kuun lopussa mm. Porissa ja Uudessakaupungissa.
Kuvien restaurointi on edennyt helmikuun 2017 valmistumiseen. Mukana on mm. Vaasan biokaasubussien liikenteen aloitus.
 
Heinäkuu kului kokonaisuudessaan Saaristomerta kiertäessä. Kuvia otettiin Kaarinan, Naantalin, Paraisten, Raision, Turun ja Uudenkaupungin kaupungeissa sekä Kustavin, Liedon ja Taivassalon kunnissa.

 


Ehkä tätä kuuluisi kysyä foorumin Turku-osiossa, mutta miksi linjalla olevassa bussissa on peräkärry mukana?
 
Ehkä tätä kuuluisi kysyä foorumin Turku-osiossa, mutta miksi linjalla olevassa bussissa on peräkärry mukana?

Jäin miettimään samaa. Sunnuntaisin linja ajetaan Röölästä käsin siten, että aamulla ja iltapäivällä ajetaan yhteensä kaksi kierrosta. Röölään jää odottelua 6-7 tuntia. Voisiko olla menossa johonkin tilausajoon siinä välissä?
 
Voiko tuollainen peräkärry liittyä esimerkiksi polkupyörien kuljettamiseen?
 
Elokuu alkoi Saaristomeren kierroksen viimeisillä kuvilla Raumalta. Syysliikenteen alettua kävin Kokkolassa tutkimassa uudistunutta paikallisliikennettä, joka starttasi värikkäällä väliaikaiskalustolla. Kuun puolivälissä vaihdoin asemapaikkani Vaasasta Riihimäelle, joten jatkossa kuvia tulee olemaan enemmän Kanta-Hämeen alueelta. Kävin vielä viimeisellä kesäkierroksella, joka suuntautui Turun seutuville, pääosissa Parainen, Vahto ja Uusikaupunki. Kanta-Hämeen kiertely alkoi Hausjärven Oitin kouluajoilla. 
Syyskuun kuvavyöry alkoi kuun alussa muutamalla Vaasan ja Tampereen kuvalla. Hämeenlinnaan tuli uusia kaasubusseja käyttöön, mutta kuvasin mieluummin kaukoliikennettä. Helsingin päiväreissu 16.9. sai oman kansionsa kuvamäärän takia. Seuraavalla Varsinais-Suomen kierroksella käytiin Taivassalossa, Naantalissa, Kaarinan Piikkiössä, Turussa ja Salossa. Hyvinkään Liikenteen ilme uudistui Liikkujan viikon aikana ja kävin katsomassa niitä aurinkoisena lauantaipäivänä. Kuun viimeisenä päivänä vielä toinen Varsinais-Suomen kierros Somerolle, Pertteliin, Saloon, Perniöön, Kemiöön ja Loimaalle.

 
Lokakuun kuvakattaus valmistui tänään. Kuun alussa tehtiin piipahdus Lopelle, jonka jälkeen käytiin Vaasan seudulla. Yhden lomapäivistäni käytin Kerava-Nurmijärvi-Klaukkala-akselilla ja toisen Hämeenlinnassa. Hämeenlinnassa käytiin vielä toistamiseen kuun aikana. Loppukuun kuvat ovat pääosin Hyvinkäältä.


 
Joulukuun kuvaamiset rajoittuivat pitkälti valoisiin ja aurinkoisiin kuvauspäiviin. Kuvia otettiin tuttuun tapaan Riihimäestä, Vaasasta ja Mustasaaresta, bonuksena yksi kuormurikuva Porista. 
Tammikuu alkoi muutamalla kuvalla Vaasan seudulta, jonka jälkeen palattiin Riihimäelle. Kuvia tuli kuun aikana myös Janakkalan Turengista ja Hämeenlinnasta. Kuvauskaluston vahvuuteen liittyi vanhemman teleobjektiivin rinnalle uusi kiinteä 35-millinen, jota onkin koekäytetty loppukuusta hyvin ahkerasti. 
Helmikuusta tuli hieman yllättäen varsin kuvarikas kuukausi. Kuun alussa käynti Hausjärven Oitissa. Kävin katsomassa Lopen koulukuljetuksia, kun aamut alkoivat valaistua tarpeeksi. VR Junabussi alkoi liikennöidä Riihimäen ja Tampereen välillä 8.2. alkaen kolmeksi viikoksi Vekka Toursin operoimana. Junabussi veikin heti 9. päivänä Hämeenlinnaan. Ystävänpäivänä tehtiin visiitti Helsinkiin, hieman Espoota viistäen. Loppukuussa kuvien ottaminen jatkui Riihimäessä, Janakkalassa, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä.

Kuun vaihteessa tehtiin parin päivän reissu Turkuun, joka sai oman kansionsa maaliskuun puolelle. Turun lisäksi kohteina kierrettiin Raisio, Parainen, Naantali, Masku, Vehmaa ja Uusikaupunki.

 
Huomattavan mukavia talvikuvia, eemeli113! :)

Kun tarpeeksi kuvaa, tekee mieli alkaa keksiä tapoja haastaa itsensä. Joskus se on voinut olla rohkea sommittelu tai sitten ihan uuden kuvauspaikan kokeilu. Talvi onkin ollut poikkeuksellisen kuvauksellinen tänä vuonna, joten se on inspiroinut aivan valtavasti. :smile:
 
Maaliskuun kansio alkoi kuvilla Vaasan seudulta. Paluu Kanta-Hämeeseen tapahtui piipahtaen Tampereella. Lähijunakuljettajien lakon aikaan päätin tehdä bussireissun Riksusta Hämeenlinnaan ja takaisin. Kuvia karttui myös välietapilta Tervakoskelta. Kuun loppupuolella kävin vielä Oitissa sekä tein kierroksen Lammi-Hauho-Pälkäne-Valkeakoski-Iittala. Kansiota on tietysti höystetty hieman Riksun paikkurilla, joita ei kehtaa enää kuvata lähelläkään keskustaa. 
Takaisin
Ylös