Mukavimmat bussit

Kumpi on mukavempi/oli


  • Äänestäjiä yhteensä
    16
  • Äänestys suljettu. .
Liittynyt
22 Syyskuu 2006
Viestit
613
Tuli tässä nyt mieleeni,että mitkä bussit ovat mukavimpia? Noh... minun ehdoton suosikkini on HKL 9301.Syy: olen matkustanut sillä pienestä pitäen linjalla 17 (HKL). Se on myös samalla ainut sen iän bussi jota olen seurannut elämäni aikana.Toinen suosikkini on HKL 9201. Sen moottorin miellyttävä ääni sai aina rentoutumaan. Olisi kiva tietää mitkä bussit ovat mielestänne mukavimpia.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Mukavimmat bussit.

Vaikkakaan en pääkaupunkiseudulla nykyisin päivittäin liikukkaan, niin paljon on jäänyt mieleen.

Pääasiassa kalusto on korkealuokkaisen mukavaa, jos vaan kori- ja alustayhdistelmänä on Carurs + Volvo. Käytännössä tämän tyypin autot ovat sen verran tasavahvoja, ettei niistä voi eritellä mitään erityistä yksilöä.

Mutta jos erityisesti jokin tietty autoyksilö pitäisi mainita, pitää tämä kunnia antaa Pohjolan Liikenteen autolle #860 (Scania N94UB/Lahti 402). Ainoa tyyppiään ko firmalla ja Lahden Autokoria parhaimmillaan. Kun ajattelee, että alustan komponentit ovat samoja, kuin OmniCityjen, niin kyllä meillä Suomessa vaan on onnistuttu rakentamaan hieno ja mukava auto!
 
Vs: Mukavimmat bussit.

Omasta mielestäni mukavimmat bussit tällä hetkellä ovat Helbin Volvo B10M Wiima K202 -sarjan autot 9202-9216 sekä Concordian Volvo B10B Carrus City M -autot vuosimallia 95-96 (esim. CBF 330)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Carrus+Volvo on varmaankin kaikista miellyttävin yhdistelmä. Tästä poikkauksena kuitenkin voisin mainita edesmenneen STA:n Scania/Volvo+Lahti 402:set, joissa penkkien selkänojat ovat kunnon kokoiset ja pääntukeakin löytyy. Istuinosa on mukavan pehmoinen.
 
Onko muuten HKL 9301 vielä liikenteessä?En ole nähnyt sitä kahteen kuukauteen.Jos se on vielä liikenteessä niin millä linjalla?
 
Minun ehdottomia suosikkeja ovat myös Carrus/Volvo -yhdistelmän autot. Varsinkin HelBin telit #101 ja #102 ovat lähestulkoon täydellisiä busseja. Yhtä lailla Tampereen uukkarinivelet ovat myös suursuosikkejani. Myös 8700LE -koriset Volvot ovat matkustusmukavuudeltaan erittäin onnistuneita kuljettimia.

On harmillista, että Carruksen Vantaan tehdas ajettiin alas. Jos näin ei olisi tapahtunut, olisi vuoden 2002 kaasubussitkin saatu tilattua sieltä. Säfflen korit kun eivät yllä lähellekään kotimaista tasoa.
 
Minun suosikkini ovat Volvo B10M Wiima K202:set mm. HelBit 9202-9216 ja Connexit 289-292. Nivelistä parhaat ovat P.Tyllilä linja 9 (Volvo B10MA Wiima N311) ja Westendin linja 24 (volvo B10MA Wiima N202)

Onko muuten HKL 9301 vielä liikenteessä?En ole nähnyt sitä kahteen kuukauteen.Jos se on vielä liikenteessä niin millä linjalla?
Tuo auto on seisomassa
 
Minun suosikkejani Pääkaupunkiseudulla ovat ehdottomasti Concordian Volvo Carrus City L:t vuosimallia 2001. Erityispiirteitä on vaimea ääni, mukavat penkit, ei nitinöitä, hyvät jousitukset sekä siisteys.

Åbergin Linjan #3 (Volvo Lahti 400) edustaa sitten parasta mukavuutta vanhemmissa sekä korkealattiaisissa busseissa. Näissäkin hyviä puolia ovat vaimea ääni sekä erinomaiset penkit ja tietynlainen laadukkuus. Porrasaskelmat eivät minua haittaa.

Pidän myös toki uusista Volvo 8700LE-mallin Jokeri-busseista, joissa jousitus on erittäin pehmeä ja kulku tasaista.
 
Tänään voi vielä päästä matkaamaan HKL9301:llä ilman etsintää.Lähtöaika rautatientorilta klo:15.20 ja 16.32 linja on h62.Pirkkolan urheilupuistolta:15.54 ja 17.08.16.32 vuorolla on kuljettajana muuan Virolainen kuljettaja,joka ei puhu Suomea täydellisesti,muuten oikein mukava kuljettaja oli.
 
Montakos Concordian vihreää bussia on ylipäätään liikenteessä? Rinnekodissa oli vielä jokin aika sitten 372 yhden kuljettajan pihalla, mutta sekin lähti nyt äskettäin rekisteristä. Jos satutte tietämään, millä linjoilla niitä voi vielä havaita kertoisitteko minulle, Kiitos!
 
Kyllä ne Volvot ja Scaniat Carruksen alustalla yleensä on mukavempia. Itsellä jotenkin tuo Scania Carruksella alustalla jäänyt mieleen. Niissä on myös kiva moottori- ja jarruäänet.
 
Montakos Concordian vihreää bussia on ylipäätään liikenteessä? Rinnekodissa oli vielä jokin aika sitten 372 yhden kuljettajan pihalla,

Eikä tuo ole tainnut vihreä ollakkaan, Transbusin peruja. Ainakin e22 ja e23 liikkuu noita vanhoja City älliä, joista osa on säilyttänyt vihreän kuosin. Mm. autot #109 ja #113.
 
Takaisin
Ylös