Paikannimet linjojen nimissä

Vs: Djurgården

Kunpa joku keksisi vielä hyvän nimen tuon Zoolandian tilalle!

Onhan siellä uimastadikaa ja Vauhtitietä lähistöllä mutta Eläintarhahan se paikka on, joten eikös Eltsu olis ihan hyvä nimi sille puhekielimuodossaan? Ja taitaa olla sama toisella kotimaisella.
 
Oli asemien ja kaupunginosien nimet sitten mitä tahansa, niin yksi toive kuitenkin: Samalla pysäkillä olisi sama nimi kaikilla linjoilla niin pysäkinnimissä kuin "linjannimissä".

Olen erittäin samaa mieltä.

Itse olen tässä viime aikoina hämmästellyt Ruoholahdenkadulla Lapinrinteen risteyksen paikkeilla olevan pysäkkiparin nimeä (numerot 1040133 ja 1040162). Kun Kampin bussiterminaalia rakennettiin ja pysäkki siirrettiin Ruoholahdenkadulle, nimeksi jäi edelleen Ruoholahdenkatu. Terminaali valmistumisen jälkeen pysäkin nimeksi pysäkkikilpeen muutettiin Lapinrinne, mutta YTV:n pysäkkiaikatauluissa lukee nimenä edelleen Ruoholahdenkatu. Muistaakseni tämä nimivirhe koskee myös HELMIä ja BUSCOMia (korjatkaa jos olen väärässä).
 
Korjaan itse itseäni: ainakin HELMI-laitteen näytössä esiintyy jo uusi pysäkkinimi Lapinrinne.
 
Vs: Töölön halli - Tölö hall

Eltsun Neste, Vanha kuolemanmutka.
Ja vielä "Eläintarhan unioni". "Kuolemanmutka" lienee virhe, Aleksi.K?

Eläintarhan ajojen "Kuoleman kurvi" oli Hammarskjöldintien ja Eläintarhantien (nykyään nimetty Helsinginkaduksi) tai sen rinnakkaisen (nimettömän) katuosuuden tiukassa suorakulmaisessa mutkassa Kaupunginpuutarhan vieressä.
 
Takaisin
Ylös