Autoilua ei voi kieltää mutta sitä voisi rajoittaa esim ruuhkamaksuin tai korottamalla asukaspysäköinnin hintaa mutta esteenä ovat asukkaiden asenteet, osittain mmyös byrokratialla joka mmäärää autopaikkanormit.
Yksi huono esimerkki Tukholmasta: ruuhkamaksut. Ruuhkia se voi olla vähentänyt, muttei suinkaan poistanut. Ja vieläkin taitaa olla se projekti tappiolla.
No se on hyvä se! Missä foorumeissa? Mikä Tukholman hankkeista on kaikkein pahin moka mielestäsi? Citybanan? Metron uudet laajennukset?
Itse kehtaan tällä foorumilla väittää että Tukholman keskustan uudella raitiotiellä on lähinnä vain viihde- ja matkailuarvoa mutta arvo sekin on.
Enimmäkseen eri Facebook-ryhmissä ja -keskusteluissa.
Tämänhetkisistä projekteista Citybanan on pieni paha, ja itse päivittäin pendelöivänä toivotan tervetulleeksi sen, sillä mitään niin epäluotettavaa kulkuneuvoa täällä ei taida olla kuin Pendeltåg.
Metron uusista laajennuksista toivon, että kilometriäkään ei toteuteta. Millekään ei niistä ole tarvetta vielä vuosikymmeniin. Niille yhteyksille toki on tarvetta, mutta kaikki suunnitellut sijaitsevat alueilla, joilla on jokin toinen raideliikennejärjestelmä, jota voisi hyödyntää. Esim. uusi linja Liljeholmenista Solnaan, jonka pääsee jo nyt kiertotietä Tvärbananilla, ja joka voitaisiin hyvin toteuttaa suorana linjana vastaavalla raidevälineellä. Nackan kuntaan pääsee jo kahdesta suunnasta kevyellä raidejärjestelmällä, jotka yhdistetään lähitulevaisuudessa samaksi järjestelmäksi. Saltsjöbanan Slussenilta keskustaan ja Södermalmin halki Kungsholmenille riittäisi.
Keskustan raitiotietä ei ole vielä edes rakennettu kuin muutama sata metriä. Sehän on vain harrastajien ylläpitämä museoreitti, jonka raiteet uusittiin, ja johon tehtiin pieni jatke, ei mikään varsinainen suurhanke. Sitä ei ole vielä muuksi tarkoitettukaan kuin viihdekäyttöön ja turistien kyyditykseen. Tarkoitus on jatkaa sitä toisessa päässä Kungsholmenin Hornsbergiin ja toisessa päässä Lidingöön, jonka modernisointi on loppusuoralla, ja jolla aloitetaan liikennöinti uusilla 40-metrisillä A36-vaunuilla ensi vuoden alussa.
Huomasin itse aikoinaan kun kirjoitin omia mielipiteitäni Tampereen hankkeista että sikäläiset eivät pitäneet ideoistani.
Ei ole minunkaan ehdotuksia mitenkään avosylein otettu aina vastaan, mutta yleensä olen saanut perustelut sille, ja jos en ole niitä perusteluja saanut, olen keskustelemalla yrittänyt ne hankkia. Ei väärässä oleminen mikään maailmanloppu ole. Eikä omat väärät käsitykset ainakaan sillä oikene, ettei osallistu keskusteluun.
Varmasti jos saksalainen harrastaja asuu Helsingissä. Täällä kaikki ei ole enää samanlaista kuin v 2005 vaan asiat muuttuvat.
Varmasti voi muutenkin olla perillä toisen kaupungin asioista ilman siellä asumista. En todellakaan usko peruskäyttäjän tutustuvan yksityiskohtiin tekniikassa tai liikennöinnissä.
Muutosta vuodesta 2005 on tapahtunut, samoin vuodesta 2008, jolloin muutin pois Helsingistä. Näitä muutoksia on käyty näkemässä ja kokemassa.
Länsimetron hinta-arvio päätöstä tehtäessä v 2006 oli 600-700 milliä eikä se "452" joka oli 2000-luvun alussa arvioitu.
Kiitos korjauksesta. Tuli väärä vuosiluku. 200
4 arvioitiin 452 miljoonaa. Mutta tuskin oli 2006 600-700 miljoonaa, kun oli syyskuussa 2007 530 miljoonaa.
Automaatioprojekti oli tiedossa, samoin junien lyhentäminen. Otaniemen mutka ei ollut ongelma, vaan siitä aiheutuneen pidemmän kierron summa oli ilmeisesti liikaa. Eikä kaartuva asemakaan olisi tietääkseni ollut mikän suuri ongelma. Nythän Länsimetro Oy:n säästöjen vuoksi Helsinginkin asemat lyhennetään, joka tulee sekä maksamaan rahaa että syömään kapasiteettia. HKL:n johtokunnan puheenjohtaja on jopa vitsaillut (tai ehkä olikin tosissaan), että tulevaisuudessa rakennettakoon sitten vaikka ratikka metron rinnalle.
Ne kaksi bonusasemaa taisi kuulua alkuperäisiin suunnitelmiin, ettei jopa myös alkuperäisiin hinta-arvioihin. Matka-aika -arviot tosin taidettiin laskea ilman näitä kahta asemaa. Länsimetro väitti jossain vaiheessa, että Niittykummun asema maksaisi 25-30 miljoonaa. Ei tämä vielä selitä sitä järkyttävää hinnannousua.
Olisi kiinnostava tietää paljonko ns laajennettu 70-luvulla suunnitellun U-metron linjaa noudattava Pisara n 6 asemalla tulisi maksamaan enemmän kuin nyt ehdotettu suppea jolla on jyrkkiä kaarteita jotka vaikeuttavat rakentamista?
Tämä kiinnostaisi varmasti meistä aika montaa. Mini-Pisara on hyötyihin nähden tolkuttoman kallis ja se hinta saattaa koitua jopa Pisaraa toivovien takaiskuksi. Toinen vaihtoehto olisi rakentaa Pisara jaksoissa, ensin Hakaniemeen ja/tai Oopperalle, josta sitten jatkaa keskustaan, ja laskea näille erilliset hinnat. Kokonaishintaanhan se ei vaikuta, jos projektit pidetään yllä keskeytyksittä.