Tampereen pikaratikkahanke

Jos infrastruktuuri-investointi pitkällä aikavälillä parantaa taloutta enemmän verrattuna investoimattomuuteen kuin sen kustannukset korkoineen, se ei laita mitään taloutta kuralle. Senhän takia näitä tehdään.

Juuri näin - eikä sillä ole sen kanssa tekemistä, rahoitetaanko hanke lainalla vai kassasta. Aluksi veronmaksajat maksavat investoinnin ja tarkoitus on, että pitkällä aikavälillä investointi lisää verotuloja niin, että kunnan talous jää plussalle.
 
Tampreen Kaupunginvaltuusto kokoontuu 19.10 käsittelemään kahta raitiotieasiaa, osan 2 rakentamisvaiheeseen siirtymis päätöstä sekä seuturaitiotien linjausvarauksia Tampereen Kaupungin alueella. Päätösliitteitä on kovin vähän verrattuna Kaupinginhallituksen materiaaleihin.

Vastaavasti Pirkkalan, Kangasalan ja Ylöjärven valtuustot käsittelevät marraskuussa linjausvalintoja kuntien alueella.

https://tampere.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kaupunginvaltuusto/Kokous_19102020
 
Vaikka nyt päätetään jo toisesta vaiheesta, niin voi todeta myös että ensimmäinen osa onnistui. Taloudellisesti, sillä tuli 26 miljoonaa halvemmaksi kuin suunniteltu . allianssi-malli näytti taas voimansa.
 
Tampereen kaupunginvaltuusto päätti äsken selkein numeroin 56–11 toteuttaa raitiotien toisen vaiheen. Rakennustyöt vaiheen 2A työmaalla taitavat alkaa jo tänä vuonna.
 
Tampereen kaupunginvaltuusto päätti äsken selkein numeroin 56–11 toteuttaa raitiotien toisen vaiheen. Rakennustyöt vaiheen 2A työmaalla taitavat alkaa jo tänä vuonna.

rakennustyöt alkavat jo marraskuussa rantatiellä ja Paasikivenkadulla. Ensi keväänä alkaa Sepänkadun rakentaminen ja Sepänkadun sillan 15 kk sulku, kun silta puretaan ja rakennetaan uudelleen valtion rataverkon päällä.
 

Liitetiedostot

  • Screenshot 2020-10-20 at 09.19.58 - Edited.jpg
    Screenshot 2020-10-20 at 09.19.58 - Edited.jpg
    58.2 KB · Lukukerrat: 1,410
nysse hakee testimatkustajia ratikkaan heti ensi vuoden alusta, ilmoittauminen alkaa tänään

Pitää olla arkisin käytettävissä :

Testaajien tulee olla käytettävissä tutkimusaikana 1.1. - 31.3.2021 sovittuina arkipäivinä klo 8-16.

Testiryhmään voi ilmoittautua kaiken ikäiset ihmiset Tampereelta ja lähiseudulta.

https://www.nysse.fi/nysselab
 
Takaisin
Ylös