Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

Tämä on juuri tätä suomea! Lasketaan vain pahoinpitelijät vapaaksi, koska heidän seuraava uhri? Toivottavasti kuljettaja tekee tästä ison jutun niin että pahoinpitelijät vangittaisiin! :mad:

Kyllä on mätää touhua. "Vangitsemiselle ei ollut perusteita" Eikö sairaalakuntoon hakkaamisessa ole tarpeeksi perusteita?

Lukekaapa juttu ajatuksella. Muistetaan myös, että vangitseminen on eri asia kuin vankeuteen tuomitseminen. Epäillyt on siis päästetty vapaaksi odottamaan (mahdollista) oikeudenkäyntiä. Ovat kuitenkin tunnustaneet tekonsa, joten eiköhän tästä jotain seurauksia tule. Jos epäiltyjen ei katsota olevan vaaraksi yhteiskunnalle tai jutun tutkimiselle, ei oikein ole tarvetta pitää heitä vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä.
 
Eikö sairaalakuntoon hakkaamisessa ole tarpeeksi perusteita?

Ei ole. Törkeästä pahoinpitelystä minimirangaistus on vain vuoden verran eli syytetyn voi laskea vastaaman vapaalta ellei ole muita edellytyksiä vangitsemiseen. Jos minimirangaistus epäillystä teosta olisi minimi vähintään kaksi vuotta, voisi vangita saman tien. Itsepä olemme lainsäätäjämme valinneet.
 
kuljettajaa syytetään provosoinnista :(.

On kuljettaja voinut provosoidakin, mistäs me sen tiedämme.

Provosointi tai IS:n mainitsema "hihaan tarttuminen" ei kuitenkaan tietenkään oikeuta tuota tekoa millään tavalla.

Eivät tekijät tuosta kuitenkaan istumaan joudu. Jos se törkeänä tuomitaan, niin ehdollinen tuomio siitä tulee ellei tekijöillä ole alla aiempaa rikostaustaa. Kuljettajakin saattaa saada tuomion lievästä pahoinpitelystä, ainakin, jos tekijät pystyvät osoittamaan, että kuljettaja kävi ensin käsiksi. Silloin on monen oikeustaju koetuksella.
 
Nyt on Vartin sivuille tullut hieman outo kysely, ''Pitäisikö busseja suojaamaan palkata vartijoita?''
 
Nyt on Vartin sivuille tullut hieman outo kysely, ''Pitäisikö busseja suojaamaan palkata vartijoita?''

Niin, ne bussithan kulkevat itsestään. :mad: Koska nuo oppivat sen että sitä bussia ajaa ihan oikea ihminen, eikä mikään robotti. :icon_frown:
 
Eivät tekijät tuosta kuitenkaan istumaan joudu. Jos se törkeänä tuomitaan, niin ehdollinen tuomio siitä tulee ellei tekijöillä ole alla aiempaa rikostaustaa. Kuljettajakin saattaa saada tuomion lievästä pahoinpitelystä, ainakin, jos tekijät pystyvät osoittamaan, että kuljettaja kävi ensin käsiksi. Silloin on monen oikeustaju koetuksella.
Jos nyt kuitenkin antaa tuomioistuimen päättää. Jos tulee yli kaksi vuotta vankeutta niin ehdonalaiseen ei voi tuomita, samoin jos teko on muuten tarpeeksi vakava niin lyhyemmätkin voidaan tuomita ehdottomina, törkeä pahoinpitely nyt esimerkiksi.
 
Vartijalla on myös täsmälleen samat oikeudet ja velvollisuudet kuin sulla ja mulla, jos ne siellä seisoksii. Esim. jokamiehen kiinniotto-oikeus.

Tietysti haalarimies saattaa pelkällä läsnäolollaan karsia väkivaltatilanteita, jolloin vartijasta voisi olla hyötyä.


Vartijalla on oikeus poistaa henkilö vartioimisalueeltaan tai estää pääsy sinne joten olisi niistä enemmän iloa kuin tavallisesta kadun tallaajasta häiriköiden kohdalla. Mutta miten yksityinen vartiointi onnistuu julkisella katualueella, se onkin eri juttu. Poliisihan tulee käytännössä nykyisillä resursseilla paikalle vasta rikoksen tapahduttua hätäkeskuksen hälyttämänä, ellei satu sattumalta olemaan paikalla.
 
Jos nyt kuitenkin antaa tuomioistuimen päättää.

Pidän ehdotonta tuomiota erittäin epätodennäköisenä (nuoret ja kai ensikertalaiset). Mutta en mä juristi ole. Niin että yhdyn Sinuun: annetaan tuomioistuimen päättää. Mitä pikemmin, sen parempi.

Vartijalla on oikeus poistaa henkilö vartioimisalueeltaan tai estää pääsy sinne joten olisi niistä enemmän iloa kuin tavallisesta kadun tallaajasta häiriköiden kohdalla. Mutta miten yksityinen vartiointi onnistuu julkisella katualueella, se onkin eri juttu.

Katualuehan tässä onkin se ydin, ja juuri siitä on kyse myös siinä Tallinnanaukion poikkeuksessa. Eli nykytilanteessa vartija ei voi Elieliltä poistaa ketään.

Poliisihan tulee käytännössä nykyisillä resursseilla paikalle vasta rikoksen tapahduttua hätäkeskuksen hälyttämänä, ellei satu sattumalta olemaan paikalla.

Niinpä. Kai ne aika usein aseman nurkilla on joten kuten paikallakin, mutta kun ne istuu sisällä maijoissaan, niin ei ne sieltä ehdi ajoissa puuttumaan juuri mihinkään. Jalkapartio edes näkisi ja kuulisi ihan toisella tavalla.

Ja tuoreesta tiedotteesta:

HSL sanoi:
HSL on yhteistyössä linja-autoliikennöitsijöiden, HKL:n, VR:n ja poliisin kanssa sopinut vartioinnin tehostamisesta ja turvahenkilökunnan näkyvyyden lisäämisestä keskeisissä bussiterminaaleissa. [...]HSL suunnittelee yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa lisätoimia, joilla parannetaan joukkolii-kenteen henkilökunnan ja matkustajien turvallisuutta. HSL koordinoi näitä toimia...

Kuulostaa hyvältä. Työnseisausta ei siis ole tulossa.
 
Ja tuoreesta tiedotteesta:Kuulostaa hyvältä. Työnseisausta ei siis ole tulossa.

Linkki tiedotteeseen

---------- Viesti lisätty kello 17:09 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 17:05 ----------

Omakaupunki.hs.fi sanoi:
- Varsinaista päätöstä viikonvaihteen työnseisauksen toteuttamisesta tai perumisesta ei ole vielä tehty, vaan neuvottelemme perjantaina asiasta luottamusmiesten kanssa. HSL:n tiedote on kuitenkin myönteinen signaali, kertoo JHL:n sektorivastaava, neuvottelupäällikkö Håkan Ekström.

Omakaupunki-sivuston uutinen aiheesta
 
Kun kerran Poliisikin on ollut mukana neuvotteluissa, niin noudatetaankohan Elielillä ja Rautatientorilla jatkossa samaa mallia kuin Tallinnanaukiolla, eli vartijoilla olisi oikeus poistaa alueelta häiritsevästi käyttäytyvä henkilö?
 
Kun kerran Poliisikin on ollut mukana neuvotteluissa, niin noudatetaankohan Elielillä ja Rautatientorilla jatkossa samaa mallia kuin Tallinnanaukiolla, eli vartijoilla olisi oikeus poistaa alueelta häiritsevästi käyttäytyvä henkilö?

Saisi olla vartiointifirmojen autoja passissa myös hankalimpien reittien varsilla viikonloppuiltoina. Näin olisi helpompaa heittää ne mölyapinalaumat pihalle busseista kunnon matkustajia häiritsemästä. Suoraan sanoen kuljettajan pahoinpitelyt ovat vain jäävuoren huippu. Se ongelma, mikä pitäisi ratkaista, on ne matkustajat, joilla ei ole mitään hajua käyttäytymisestä julkisissa kulkuvälineissä, mikä tarkoittaa muiden ihmisten huomioonottamista. Varsinkin ne nuorehkot älyköt, jotka lähtevät viikonloppuiltoina keskustan suuntaan bilettämään. Välillä se möly on sanoinkuvaamatonta, täysin aivotonta. Yleensä ne menevät auton takaosaan, joten se ei ole kuljettaja, joka siitä mölystä eniten kärsii vaan ne matkustajat, jotka haluaisivat tehdä matkansa rauhassa!

---------- Viesti lisätty kello 21:22 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 21:12 ----------

Mutta:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa....bussikuskit-vartijoista-ymparipyoreaa-jorinaa

Tuon mukaan työnseisausuhka on edelleen voimassa. :)
 
Olin juuri äsken tulossa keskustan kautta töistä kotiin ja aikaa oli ennen kuin bussi lähti, niin kävin katsomassa Elielillä ja Rautatientorilla niin molemmillahan oli vartijoita 2kappaletta, jotka kävelivät ympäri terminaaleja ja kävivät juttelemassa kuljettajienkin kanssa.
 
Takaisin
Ylös