Etuovesta poistuminen

Eläimet matkustavat ja poistuvat takaosassa, ja hipeille pamppua ;)
 
Kävi vanhalla rouvalla tänään samalla tavalla kun Koalalla oli käynyt, tällä kertaa linjana oli 79. Kuljettaja ei päästänyt inva-paikalla istunutta vanhusta etuovesta vaan käski hänet poistumaan takaovesta, ja rouva sitten hitaasti sinne takaovelle käveli ja taisi pari kirosanaa päästä. Suomalaiskuljettaja ei ollut moksiskaan asiasta. Itse en edes yrittänyt päättärillä poistua etuovesta vaikka edessä istuinkin.
 
Ja sitten vielä valitetaan tiukoista ajoajoista. Kuitenkin on aikaa kyykyttää ja simputtaa asiakkaita. Hävettää kollegan puolesta, mikä ikinä hänellä on ollut homman funktio.
 
Ja sitten vielä valitetaan tiukoista ajoajoista. Kuitenkin on aikaa kyykyttää ja simputtaa asiakkaita. Hävettää kollegan puolesta, mikä ikinä hänellä on ollut homman funktio.

Näinpä... Ja en kyllä ymmärrä sitä kaasu pohjassa ajamista... Parina päivänä on 08:37 Malmilta lähtenyt 79 saanut Kettukujan pysäkillä (se missä jään) 2minuuttia aikataulusta edellä olevan 08:31 lähteneen kiinni.. Eli ajanut 9minuuttia etuajassa... Siis reilusti etuajassa ajaminenhan lisää sitä ajoaikaa? Vai taisikohan nyt jotain mennä pieleen? ;)
 
Zige, laita säkin palautetta menemään tuon vanhan rouvan puolesta. Ja nimenomaan HSL:lle. Täytyyhän tämä simputtaminen saada loppumaan.

Ne harvat kerran kun mä joudun bussilla matkustamaan poistun toki takaa. Mutta kun palveluohje on mikä on, niin sitä pitää kuljettajan noudattaa, oli etninen tausta mikä hyvänsä. Minua huvittaa tämä "suomalainen kuljettaja". Pitääkö suomalaisuus mainita siksi, että juuri suomalaiset ovat änkyräkuskeja vai siksi, ettei kukaan vaan saisi sellaista käsitystä, että etniseen vähemmistöön kuuluvan kuskin tekemisiä kritisoitaisi jotenkin?
 
Zige, laita säkin palautetta menemään tuon vanhan rouvan puolesta. Ja nimenomaan HSL:lle. Täytyyhän tämä simputtaminen saada loppumaan.

Pitääkö suomalaisuus mainita siksi, että juuri suomalaiset ovat änkyräkuskeja vai siksi, ettei kukaan vaan saisi sellaista käsitystä, että etniseen vähemmistöön kuuluvan kuskin tekemisiä kritisoitaisi jotenkin?

Laitettu jo, koska arvelin ettei tämä vanha rouva sitä itse kuitenkaan pysty/osaa tehdä.. :smile:

Mainitsin sen vain siksi että yleisimmiten ihmisillä on käsitys että ne ulkomaalaiset kuljettajat ovat ne jotka ovat niitä surkeita kuljettajia.. Mutta omien havaintojen mukaan se taitaa olla ne ulkomaalaiset yleensä, joille tulee pojot asiakaspalvelusta... En siis tarkoita että kaikki suomalaiset kuljettajat olisivat "väärässä ammatissa", kyllähän täältäkin foorumilta hyviä kuljettajia löytyy.
 
Monesti ärsyttävä ajotapaa seuraava matkustaja änkee itsenä etupenkkiin ja aloittaa koko matkan kestävän kyyläämisen. Kun on aika jäädä pois ja kuljettajan virhepisteet laskettu, katsoo tämä asiakas oikeudekseen päästä etuovesta ulos. En yhtään ihmettele, ettei kuski laske tällöin etuovesta ulos. Koala, joka osaa kiivetä puihinkin, ei viitsi valmiiksi etsiä istumapaikkaa keski-, takaoven paikkeilta, josta painavan selkärepun ja ison ostoskassin kanssa pääsee kätevästi ulos.

Tämän jätän ihan omaan arvoonsa. Juuri tuollainen matkustajat sucs-asennehan tuollaisia tilanteita aiheuttaa.

Koala, pääsitkö kuitenkin etuovesta ulos?

En varsinaisesti. Kun käännyin lähteäkseni keskiovelle kuljettaja avasi etuoven jolloin menin siitä ulos.

Vaikka kuljettaja teki väärin, niin ei hän ole ainoa syyllinen, vaan vikaa on vähän molemmissa.

Mä en kyllä kertakaikkiaan keksi mitä mä tässä tein väärin. Ihan vilpittömästi yritin selvitä matkasta kantamuksien kanssa ja menee oikeasti todella oudoksi jos nyt aletaan jeesustella että Koala oli tyhmä kun istui etupenkkiin.
 
Viimeksi muokattu:
että Koala oli tyhmä kun istui etupenkkiin.
Et todellakaan, minä en ymmärrä että mitä väärää siinä on jos istuu etupenkkiin? siitä on mahtavat maisemat joka suuntaan, etenkin eteenpäin. Jos siitä on kuljettajalle haittaa että istuu etupenkissä ja pyrkii etuovesta ulos niin kannattaa miettiä kaksi kertaa onko oikea ala hänelle. Minusta Koala saa poistua mistä vain kolmesta ovesta jos siltä tuntuu.
Minä olen aina päässyt edestä ulos jos olen istunut edessä, ei ole kertaakaan vielä tullut ongelmaa vastaan ja toivottavasti ei tule.

ja tässä samalla..
kannattaisikohan ne etupenkit ja etuovet sitten poistaa niin ettei tule kuljettajalle mielipahaa jos jokunen matkustaja siitä sattuu kerran pari päivässä menemään tai istumaan.
 
Siitä vaan ajamaan eteenpäin etuovesta poistumisen ja etupenkissä istumisen kieltoa palveluohjeeseen jos ei nykytilanne miellytä. Tai sitten vaihtamaan alaa johonkin missä työ ei tapahdu julkisella paikalla... Joka tapauksessa sillä ei pitkälle pääse, että puree ruokkivaa kättä.
 
Jossain määrin hassua, että kun tällä foorumilla hiotaan ajoajoista nanosekuntteja pois mitä kummallisimmillakin virityksillä, niin kuitenkin niihin selkeästi hidastavasti vaikuttavaa etuovesta poistumista tunnutaan pitävän jonain perusoikeutena (mitä se siis ilmeisesti onkin tämän palveluohjeläpyskän mukaan?) Toki on täysin ymmärrettävää että heikosti liikkuvat/näkevät ja esim. jotain Ikean sohvakalustoa sylissään raahavat on ihan järkevää ja inhimillistä laskea lähimmästä ovesta ulos, mutta en nyt varsinaisesti näe pointtia miksi jonkun tervejalkaisen kohtuullisen kokoisia pakaaseja kuljettavan henkilön pitäisi normaalikuormassa olevasta bussista lähteä rynnimään etuovesta ulos. Mun mielestä toi edestä sisään ja takaa ulos on toimiva konsepti, enkä nyt varsinaisesti näe sitä mitenkään positiivisena kehityksenä että ihmiset alkaisivat yleisestikin poistumaan etuovesta ainoastaan sen takia että se heitä sattuu huvittamaan.
 
Jossain määrin hassua, että kun tällä foorumilla hiotaan ajoajoista nanosekuntteja pois mitä kummallisimmillakin virityksillä, niin kuitenkin niihin selkeästi hidastavasti vaikuttavaa etuovesta poistumista tunnutaan pitävän jonain perusoikeutena

Samanlaisena "perusoikeutena" pidän sitä kuin kaikista ovista sisään nousemistakin, kyllä. Mutta ei se edestä poistuminen siksi ole hienoa, että se on hienoa. Se on hyvä tapa silloin, kun se on nopeampaa kuin takakautta kiertäminen.
 
Silloin kun käytävällä on matkustajia, niin etuovesta päästäminen nopeuttaa. Kuljettajien Sääntö on hyvä, kun matkustaja haluaa etuovesta ulos niin päästetään. Mutta saahan tästä kaikilla kuvittelutilanteilla muodostettua vaikka vuosia kestävän viestiketjun.
 
Onpas melkoista keskustelua osalta ammattiväeltä. Sanonpa minäkin sanaseni, näin matkustajanäkökulmasta.

1. Etupenkki. Sori vaan, istun siihen aina, jos auton oikeanpuoleinen etupenkki on kokonaan vapaa. Syy tähän moukkamaiseen käytökseen on ollut (paitsi luulo, että se on ihan laillinen istumapaikka) sama kuin esimerkiksi vuoristoradassa ensimmäiseen vaunuun yrittäminen: kulkuneuvon hienoin matkustajakokemus. Lisäksi etupenkki on hyvin usein vapaa, ilmeisesti siksi, että muut ovat tienneet, ettei siihen saa istua.

2. Etuovesta ulos. Minut on jo lapsena kyykytetty käyttämään taaempia ovia. Viime vuosina on kuitenkin ollut hetkiä, jolloin olisin todella toivonut voivani poistua etupenkillä istuessani etuovesta. Syy ei näy päällepäin, mutta olen ollut pahasti olkapäävaivainen. Vuorotellen jäätyneet, kroonistuneet ja sittemmin leikatut ja kuntoutuvat olkapääni ovat kiinnipitoliikkeen ja bussien äkkinäisten jarrutusten tuloksena saaneet valon hämärtymään silmissäni, kun nykäisy on ollut toiminnallisen ulkokierron suuntainen. Yhteeensä tämä kipuvaihe on kestänyt yli 4 vuotta, ja olen kuitenkin alle nelikymppinen. Talvellahan ei etuovi turhaan aukea, mutta kesällä usein niin käy. Enkä silloinkaan ole kehdannut pyrkiä edestä ulos. Ilmeisesti viisasta, jos ikäloppua vanhustakaan ei siitä päästetä, ihan vaan periaatteen vuoksi.:icon_frown:
 
Ajeltavan ajoneuvon valinnan kannalta kannattaa muistaa, etteivät pullalaatikot pyri ulos arskan lähimmästä ovesta kuten kaoottiset ja ahdistavat autoon tunkevat matkustajat.
 
Samanlaisena "perusoikeutena" pidän sitä kuin kaikista ovista sisään nousemistakin, kyllä.

Siis mitähän tämäkin nyt tarkoittaa, vai onko tässä joku sarkastinen pointti jota en vaan tajua? Pääsääntöisesti bussiin nouseminen Suomessa muualta kuin etuovesta ei nähdäkseni ole mikään perusoikeus.

Mutta ei se edestä poistuminen siksi ole hienoa, että se on hienoa. Se on hyvä tapa silloin, kun se on nopeampaa kuin takakautta kiertäminen.

Tämä on juurikin se mikä ei meikäläisen kaaliin oikein uppoa (ei sillä että se henk.koht. tasolla häiritsisi, ihmiset poistukoon ihan miten tykkäävät ja mistä vaan bussista, mutta kun tästä nyt näinkin vilkas keskustelu on saatu leivottua kasaan (ilmeisesti aika hiljaista muualla jl-rintamalla)). Onko tuo parin sekunnin säästö bussissa ja mahdollisesti samanmoinen kadulla niin iso juttu, että sen takia kannattaa lähteä uhmaamaan valitsevaa toimivaa käytäntöä ja hidastaa mahdollisesti bussin kulkua jos kuski sattuu olemaan känkkäränkkäpäällä tai etuovesta on esim. tulossa matkustajia myös vastakkaiseen suuntaan? Ja tähän nyt ei sitten kannata vetää mukaan mitään tuulilasikuormia tai fyysisesti takaovipoistumisesteisiä, kun en niitä tarkoita.
 
Takaisin
Ylös