Maksavathan kemijärveläisetkin osuutensa metrosta.
Antero
Onhan Kemijärvi kuitenkin kuntien verontasauksessa saaja eikä maksaja, vai?
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
Maksavathan kemijärveläisetkin osuutensa metrosta.
Antero
Samaa valtionbudjettia silloinkin jaetaan sekä kemijärveläisille että espoolaisille. Mutta eihän sillä tietenkään ole väliä, koska sehän on valtion eikä meidän rahaa. :roll: Samasta syystä sähköautokin on kasvihuoneilmiön ratkaisu, sillä sähköhän tulee töpselistä. Eikä töpselin rei'istä tule hiilidioksidia.
Onhan Kemijärvi kuitenkin kuntien verontasauksessa saaja eikä maksaja, vai?
Ehkä YTV-energiakin olisi pidetty kunnan omana tuottavan laitoksena, jolloin ei olisi ollut arvonsa menettäneitä sijoitusrahastoja, joilla olisi voitu kuviteltavan maksaa investointeja, joihin oikeasti ei olisi varaa.
Tämä pitänee paikkansa suhteessa naapureihin, mutta kauniiden sanojen takaa löytyy valitettavasti paljon raadollisempia syitä kuin hurskaus. Esimerkiksi sosiaalista asuntotuotantoa on viime aikoina syntynyt mittavassa määrin rakennusteollisuuden työllistämiseksi eikä siksi, että kaupunkiin olisi haluttu houkutella niin vähän ansaitsevia asukkaita, että he alittavat kaupungin vuokra-asuntojen tulorajat. Siitä syntyi melkoinen haloo muutama vuosi sitten, kun tällaisen toiminnan riskeistä uskallettiin sanoa ääneen.Pitäisin kokonaisvaltaisesti arvioituna Helsinkiä vastuullisimpana ja parhaiten organisoituna kaupunkina pääkaupunkiseudulla.
En minäkään välitä ryhtyä laskemaan edestakaisin, kuka maksaa ja mistä ja minne. Mutta totean vain, että Lappi ei käytä padottujen jokien sähköä, hesalaiset pakenevat jonnekin pois hesasta viikonloppuisin ja Viikistä ja Miina Äkkijyrkästä huolimatta perunat, vehnä, lehmät, siat ja broilerit jotka me täällä syömme eivät kasva omassa kaupungissamme.Samaa budjettirahaa joo, ymmärrän minäkin. Mutta mistä ne rahat tulevat? Mutta olkoon.
Pariisissa on varmaan ihan turhaan liittokaupunkirakenne. En tunne sitä, miten se toimii. Mutta kai se olisi tarpeettomana hävitetty ja muodostettu 7 miljoonan asukkaan Suur-Pariisin kunta, jos nykysysteemi on täysin syvältä.
Lappi on niin erilainen alue kaikenkaikkiaan että sitä ei voi rinnastaa muuhun Suomeen, koska se on niin harvaan asuttua ja ilmasto arktista. Lappi on kuten Alaska USA:lle tai Siperia Venäjälle. Ainoa suurempi ero muiden maiden arktisin alueihin on, että Suomi on niin pieni että Lappiin pääsee etelästä alle vuorokaudessa, ilman että tarvitsee lentää.En minäkään välitä ryhtyä laskemaan edestakaisin, kuka maksaa ja mistä ja minne. Mutta totean vain, että Lappi ei käytä padottujen jokien sähköä, hesalaiset pakenevat jonnekin pois hesasta viikonloppuisin ja Viikistä ja Miina Äkkijyrkästä huolimatta perunat, vehnä, lehmät, siat ja broilerit jotka me täällä syömme eivät kasva omassa kaupungissamme.
Voimaloiden, kaivosten, metsäahakkuualueiden ja matkailukohteiden pyörittämiseen ei tarvittaisi satojatuhansia paikkakunnalla kiinteästi asuvia ihmisiä. (Lapin Läänin asukasluku on 183000) Ruokaakin muille suomalaisille tuotetaan pääasiassa Oulun eteläpuolella, lieneekö ruuan alkutuotannon painopiste jossain Hämeenlinnan tienoilla? Läheskään kaikki helsinkiläiset eivät lähde pois kaupungista viikonloppuisin, ja jos lähtee, korkeintaan 300 km päähän. Hiihtolomankin vietto Lapissa on nykyään niin kallista että läheskään jokaisella lapsiperheellä ei ole siihen edes varaa. Lunta on onneksi täällä etelässäkin nyt.Meille hesalaisille nimenomaan on eduksi, että muu Suomi ei ole autiota erämaata, jossa kukaan ei valvo voimalaa, pidä laskettelurinteitä ja mökkiläisille peruspalveluita sekä tuota ruokaa rahdattavaksi Helsinkiin. Tavalla tai toisella meidän on maksettava se, mitä haluamme.
Mun käsiteykseni on että sähkö töpseliini tulee Salmisaaresta, ja jos ei sieltä niin Loviisasta tai Olkiluodosta. Pohjoisen sähkö käytetään ymmmärtääkseni pääasiassa pohjoisen tehtaissa, esim Tornion terästehtaassa.Kun on jauhettava se sähkökin sinne töpseliin. Olisin muuten halunnut ostaa omani Helsingin omasta vesivoimalasta Vanhasta kaupungista. Mutta ei sitä mulle riittänyt.
3 B) Luodaan "Helsingin Lääni" suurinpiirtein Tukholman mallin mukaan, mutta nykyiset kaupungit pilkotaan 10:een n 100000 asukkaan peruskunnaksi ja rajat vedetään uudestaan nin että ne muodostavat järkeviä maantieteellisiä kokonaisuuksia. Läänillä on omat poliittiset elimensä ja verotusoikeus läänikohtaisten toimintojen rahoittamiseksi. Kaupungit jatkavat itsenäisinä peruskuntina
Ja jos autiossa pohjoisessa ei tuotettaisi sähköä, se olisi tuotettava täällä etelässä, vaikka sitä Tornion terästehdas käyttäisikin. Vai tulisiko Tornion terästehdas sijoittaa vaikka Suomenojalle, siellähän on meren rannalla joutavaa pusikkoa.Mun käsiteykseni on että sähkö töpseliini tulee Salmisaaresta, ja jos ei sieltä niin Loviisasta tai Olkiluodosta. Pohjoisen sähkö käytetään ymmmärtääkseni pääasiassa pohjoisen tehtaissa, esim Tornion terästehtaassa.
Niin vaikea aihe, että tuli itku? :biggrin:Entäs yhyy..mitä espoolaiset saavat kakkosjokerista..yhyy...
Olisiko halua ymmärtää, että yhden kaupungin mallissa tällainen laskeminen on turhaa, koska silloin on yksi kaupunki, jota kehittää yksi valtuusto.
En osaa sanoa, montako ihmistä ”tarvitaan” hoitamaan lapissa sitä, mitä siellä hesalaisten mielestä on pakko tehdä lomailun tai jonkun muun hesalaisten haluaman asian tarpeisiin. Mutta onko vain hesalaisilla oikeus valittaa siitä, että heitä halutaan pakkosiirtää vaikka Kuopioon, mutta lappilaisilla tai edes kuopiolaisilla ei? Mitä jos siellä asuvat ihmiset haluavatkin asua siellä? Onko hesalaisilla oikeus viedä heiltä kaikki toimeentulomahdollisuudet, jotta hesalaiset saavat asua Hesassa?
Olen ennekin kääntänyt tämän asian myös niin päin, että täsmälleen samat ajatukset kuin Helsingin ja muun Suomen suhteesta voidaan soveltaa Keski-Euroopan ja Suomen suhteeseen. Halvemmaksi tulee tyhjentää saman tien koko Suomi kuin EU:n kerätä rikkailta mailtaan reuna-aluetukea, jotta täälläkin saavat asua vaikka hesalaiset omassa kaupungissaan. Ja edelleen tätä samaa asetelmaa voi jatkaa Euroopan ja kaukoidän taloustiikereiden välille. Jos Kiinalaiset vievät kannattavuuden eurooppalaiselta teollisuudelta, niin vaatikaamme sitten markkinatalouden nimissä hurraata kiinalaisille ja kehoittakaamme vaikka Bochumilaisia, jotka Nokia ”ulkoisti”, muuttamaan Kiinaan, kun siellä kerran on töitä tarjolla.
Jos yhdistettäsiin pk-seudun suuret kaupungit kokonaan, niin haasteellisinta olisi henkilökunnan ja kuntien yksiköiden ja päätöksenteon organisointi eli kokonaan uuden hallintokulttuurin luominen. Jos sellaisessa epäonnistutaan niin siitä tulee iso lasku. Yritysmaailmassakin se on vaikeaa ja näissä kaupungeissa on työntekijöitä yhteensä n 50000. Ei taida Nokialla olla koko maailmassa niin paljon.Liikenneyhteistyö kuin myös vesiyhteistyökin ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten vaikea on sovittaa yhteen kovin erilaisia ja eri tilassa olevia kuntia. Kuittailu siitä, ettei kuntien varallisuuksilla ja veloilla ole mitään merkitystä osoittaa ainoastaan, ettei kuittailija paljoa näistä asioista ymmärrä. Anteeksi vain, kun näin suoraan kirjoitan, joskin anonyymistä.