Taksien hinnoittelu

Tätä taksikeskustelua on mielenkiintoista seurata. En ole käyttänyt taksia kotimaassa kertaakaan viime vuoden uudistuksen jälkeen, ja sitä ennenkin todella harvoin. Pidän suomalaisia takseja ylihinnoiteltuina ja minulla on myös sellainen kuva, että taksien ajotaidot ja kyvyt löytää perille ovat, varsinkin hintaansa nähden, umpisurkeat. Voi tuo kuva tietysti vääräkin olla, eipä siinä. Kurjinta on ehkä se, että perinteinen "soitan taksin" -systeemi ei anna tosiasiallista mahdollisuutta valita sopivaa kuljettajaa, vaan sen armoille joutuu, joka sattuu keikan ottamaan.

Keskustelusta täällä saan sellaisen kuvan, että ennen uudistusta tiesi mitä sai: kaikki oli yhtä kallista, ja jos oli valmis maksamaan, ei tarvinnut pahemmin miettiä, senkus astui vaan autoon ja neuvoi Abdin perille.

Nyt on vaivalloisempaa. Jos menee vanhaan malliin, maksaa entistä enemmän ja perille joutuukin ehkä neuvomaan Abdin veljen tai serkun, jos yhteinen kieli löytyy. Ajoluvassa on silti Abdin kuva. Jos sen sijaan on valmis näkemään vaivaa, ottamaan selvää, lataamaan sovelluksia, sovittamaan kulkuaikojaan ja niin edelleen, saattaa päästä aiempaa halvemmalla. Se on hyvä juttu säännölliselle taksin käyttäjälle, mutta satunnaisemman potentiaalisen käyttäjän se karkottaa kyllä entistäkin kauemmas keltaisesta valopilkusta.

Mielenkiintoista, mutta käytännössä mahdotonta, olisi saada tietää, onko taksiuudistus lisännyt kaveripiirin harmaan talouden kyytejä tyyliin "voitko hakea mut huomenna satamasta, maksan 20 €".

Näinhän se on, olen täysin samaa mieltä tästä aiheesta. Pieleen meni tämä uudistus niin että ei voi kuin ihmetellä kuka tästä rahallisesti hyötyi. Tai no arvaahan sen: BERN*R.
 
Tuli viime viikonloppuna vedettyä saluunasta kotiin (Kannelmäestä Martinlaaksoon). 20 euroa. Loppui "vapaan hinnoittelun" tukeminen tuohon iltaan, jään ennemmin suoraan kotiin. Tai sitten otan pimeän taksin tai jonkun huumaaja-uberin, koska en usko että he voivat pahemmin enää viattomuuttani loukata kuin tuo 20e taksa kolmen junapysäkin matkasta. :D Ennen vedin tuolla rahalla melkein Rautatientorilta kotiin asti.
 
Takaisin
Ylös