- Liittynyt
- 18 Elokuu 2006
- Viestit
- 2,312
Olen aiemminkin tällä palstalla todennut, että vaikka luulot karisevat aika lailla, uskon silti jotenkin vielä demokratiaan. Tämä tarkoittaa sitä, että raitiotietä tuskin voi viedä Tampereelle ilman sen asukkaiden tahtoa. En tunne TASE-prosessin kiemuroita, mutta käsittääkseni mitään aktiivista ei ole tapahtumassa tai ei ole the päivämäärää, jolloin suuri päätös tehdään.
Eipä nyt viljellä ihan vääriä käsityksiä.
XL-ryhmä on nyt vaalien jälkeen ryhmittynyt Timo P. Niemisen taakse, ja vaikka Nieminen itse on puhunut menneisyydessä hieman vaisusti raideliikennehankkeista, näyttää siltä että neuvottelutuloksena nuo ovat päätyneet pormestariohjelmaan. Lainaan sopimuksen muutkin pääkohdat, jotta siitä näkee millaiseen kontekstiin hankkeet asettuvat. Minusta tämä on ihan vakuuttavaa puhetta, ja tämän perusteella voisi odottaa että hankkeet lähtevät oikeastikin etenemään.
Sanamuoto "päätös joukkoliikennejärjestelmästä, johon kuuluu sekä bussiliikenteen että lähijunaliikenteen ja kaupunkiraideliikenteen kehittäminen" ei jätä kovin paljon tulkinnan varaa:
www.tamperelainenkokoomus.fi/arkisto/ sanoi:AIESOPIMUS TIMO P. NIEMISEN VALITSEMISEKSI
TAMPEREEN PORMESTARIKSI KAUDELLE 2009 – 2012
[...]
Ohjelman keskeiset lähtökohdat ovat:
1. Tampereen seudun vetovoima ja hyvinvointi turvataan ja kasvu otetaan vastaan kestävän kehityksen mukaisesti.
2. Tamperelaisille tarjotaan laadukkaita hyvinvointipalveluita kuunnellen palvelujen käyttäjiä ja lisäten valinnanvapautta sekä palvelujen tuottamisen tapoja.
3. Ikäihmisten palveluissa lisätään kotiin annettavaa tukea ja hoivaa. Tavoitteena on toteuttaa valtakunnalliset laatusuositukset vuoteen 2012 mennessä.
4. Lasten ja nuorten palveluissa turvataan päivähoidon ja perusopetuksen hyvä laatu sekä vahvistetaan ennaltaehkäisevää työtä nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.
5. Tamperelaisten terveyttä ja toimintakykyä edistetään tukemalla terveellisiä elämäntapoja, arkiliikuntaa ja yhteisöllisyyttä sekä hyvällä perusterveydenhoidolla ja toteuttamalla hoitotakuun velvoitteet.
6. Koulutusta ja tutkimusta kehitetään niin, että Tampere säilyttää vetovoimansa koulutuskaupunkina, yritykset saavat riittävästi osaavaa työvoimaa ja tutkimus nousee strategisesti tärkeillä aloilla aina kansainväliselle huipulle saakka.
7. Kehittämisohjelmiin perustuvaa elinkeinopolitiikkaa jatketaan ja uusia ohjelma-aloja etsitään esimerkiksi ympäristö- ja energiateknologiasta, innovatiivisista hyvinvointipalveluista sekä matkailu- ja elämyspalveluista.
8. Kulttuuri ja liikunta nähdään tamperelaisten hyvän elämän ja kaupungin vetovoiman olennaisina tekijöinä, jotka lisäävät terveyttä ja ehkäisevät syrjäytymistä.
9. Kaupunkikeskustan elävyyden lisääminen on eräs valtuustokauden tärkeimpiä kehityshankkeita, johon liittyy korkeatasoinen täydennysrakentaminen, maanalaisen pysäköinnin järjestäminen, kaupan ja kulttuurin tilojen lisääminen sekä turvallisen ja korkeatasoisen kävely-, pyöräily- ja joukkoliikenneympäristön luominen.
10. Kaupunkiympäristön kehittämisessä tavoitteena on tiivistää ja eheyttää kaupunkirakennetta, vähentää liikenteen tarvetta ja energian kulutusta, varmistaa yritysten ja rakentajien tonttien saanti, monipuolistaa asuntotarjontaa ja kaavoittaa nykyistä enemmän pientaloasuntoja sekä nostaa arkkitehtuurin tasoa ja turvata kaupunkiluonnon monimuotoisuus.
11. Liikennehankkeista keskeisiä ovat Rantaväylän tunneli, P-Hämppi, keskustan liikenneosayleiskaavan toteuttaminen, kevyen liikenteen verkoston laajentaminen sekä päätös joukkoliikennejärjestelmästä, johon kuuluu sekä bussiliikenteen että lähijunaliikenteen ja kaupunkiraideliikenteen kehittäminen.
12. Tampereen seutuyhteistyössä viedään aktiivisesti eteenpäin Paras-hankkeessa aloitettua maankäytön suunnittelua, asunto- ja elinkeinopolitiikkaa, ilmastostrategiaa ja hyvinvointipalvelujen yhteistyötä.
13. Pitkäjänteistä työtä kansainvälisyyden vahvistamiseksi tehdään yhdessä mm. koko kaupunkiseudun elinkeinoelämän, oppilaitosten ja kulttuuritoimijoiden kanssa.
14. Tampereen talous pidetään kunnossa, menojen kasvu sopeutetaan tulojen kehitykseen ja verot sekä maksut ja taksat pyritään pitämään suurten kaupunkien keskitasolla tai sen alla.
Pormestari Timo P. Nieminen on hyväksynyt nämä painopisteet pormestariohjelman lähtökohdiksi. Myös me ryhmien neuvottelijat hyväksymme ne ja esitämme näitä lähtökohtia valtuustoryhmillemme. Esitämme myös, että tältä pohjalta ryhmät tekevät päätöksen tukea Timo P. Niemisen uudelleenvalintaa Tampereen kaupungin pormestariksi kaudelle 2009 – 2012.
[...]
Tampereella 4.11.2008
Kokoomuksen ja Rkp:n Tampereen valtuustoryhmän neuvottelijat
Riitta Koskinen Seppo Kovala Miia-Hannele Vuori
Tampereen kaupunginvaltuuston Vihreän valtuustoryhmän neuvottelijat
Perttu Pesä Olli-Poika Parviainen
Tampereen Keskustan valtuustoryhmän neuvottelijat
Timo Hanhilahti Matti Kaperi
Tampereen Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän neuvottelijat
Leena Rauhala Marco Roth
Tampereen Sitoutumattomat -valtuustoryhmän neuvottelijat
Hannu Soro Lasse Oksanen
Näyttääpä nettisivulle http://www.tamperelainenkokoomus.fi/ päätyneen jopa kuva nizzalaisesta ratikasta tämän jutun yhteydessä...!
Viimeksi muokattu: