- Liittynyt
- 24 Huhtikuu 2008
- Viestit
- 115
Ihan vaikuttava tuo toisen asteen liikenneympyrä. Mahtaako missään olla vielä rakennettu kolmannen asteen liikenneympyrää?
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
Ihan vaikuttava tuo toisen asteen liikenneympyrä. Mahtaako missään olla vielä rakennettu kolmannen asteen liikenneympyrää?
Kun katsoo tämän pätkän , niin tulee väkisin vaikutelma, että näin tehtiin jo 70-luvulla, kun päätettiin tehdä ensin ns. Rantametro U-metron sijaan. Eli oletettiin, että U-metro välttämättä tehtävä, joten Rantametrosta, elikkä nykyisestä, aloitettaessa varmistetaan, että kummatkin linjat tulee tehdyksi tehdä.
Ehkä lentorata on sinulle hyödyllisempi mutta pk-seudun asukkaille kehärata on tärkeämpi.Sama linjahan jatkuu nykyäänkin. Kehärata oli pakko tehdä ennen Lentorataa, koska Lentorata on hyödyllisempi eikä Kehärataa enää tehtäisi jos Lentorata olisi olemassa.
- Länsimetro: odottanut 50 vuotta, Jokeri vain 15Samoin kaikki raskasraidehankkeet on tehtävä ennen Jokeria, koska Jokeri on liian hyvä hanke.
Syystä että?Ehkä lentorata on sinulle hyödyllisempi mutta pk-seudun asukkaille kehärata on tärkeämpi.
Kehärata + Pisara on todella uusi versio U-metrosta, joka tosin skippaa Meilahden. Jokerin tehtävät voidaan hoitaa busseilla, mutta liikenne on epäluotettavaa ja kallista.Vielä yksi joka on odottanut 30-40 vuotta on U-metro mutta katsottaneen sen osaksi kehärataa ja pisaraa, mikään vaihtiehto länsimetrolle se ei ole koskaan ollut
Jokerissa on se vika että pelkä Jokeri Itäkeskuksesta Tapiolaan ilman kytkentöjöä muuhun verkkoon on tynkälinja jonka tehtävät hoituu yhtä hyvin busseilla.
Kehärata + Pisara on todella uusi versio U-metrosta, joka tosin skippaa Meilahden. Jokerin tehtävät voidaan hoitaa busseilla, mutta liikenne on epäluotettavaa ja kallista.
Piruja seinälle maalaamalla käy selväksi, että Pisara ei mene Meilahteen koska Meilahteen On Pakko tehdä junarata joskus kuitenkin.
Jokerilla on kapasiteettiongelmia ruuhka-aikaan, sen olen huomannut, ja talvisin liikenne on hidasta ja ontuvaa kun auraus on hoidettu huonosti. Jokeria käytetään itseessään metrojen ja lähijunien liityntäbussina, käytän sitä itsekin töihin mennessäni yhden pysäkinvälin verran joten tunnustan olevani yksi tuhansista ruuhkaisuuden aiheuttajista. Jokerin kapasiteetti nousisi jos runko-osuutta ajettaisiin pitkillä nivelbusseilla tai lisäämällä rinnakkaislinjojen kuten 52 lähtöjä.Väitätkö Rainer nyt ihan vakavissasi, ettei Jokerilla ole kapasiteetti- tai muitakaan ongelmia?
Toivoa kuitenkin sopii, että tämäntapainen suunnittelufilosofia ei olisi hirveästi metrotoimistoa kauemmaksi levinnyt.
- Länsimetro: odottanut 50 vuotta, Jokeri vain 15
- Kehärata: odottanut 30 vuotta, Jokeri 15
- Pisara: odottanut 20 vuotta jne
Vielä yksi joka on odottanut 30-40 vuotta on U-metro mutta katsottaneen sen osaksi kehärataa ja pisaraa, mikään vaihtiehto länsimetrolle se ei ole koskaan ollut
Jokerissa on se vika että pelkä Jokeri Itäkeskuksesta Tapiolaan ilman kytkentöjöä muuhun verkkoon on tynkälinja jonka tehtävät hoituu yhtä hyvin busseilla. Jotta ratikka-jokerista olisi mitään oleellista hyötyä pitäisi Helsingin keskustasta tulevia linjoja jatkaa tärkeisiin solmukohtiin jota kautta Jokeri kulkee eli ainakin Viikkiin, Oulunkylään ja Haagaan, ja mahdollisesti rakentaa haaroja Östersundomiin ja Espoon Suurpeltoon. Lisäksi pitäisi iso varikko rakentaa, joten kaiken kaikkiaan se tulisi maksamaan yhtä paljon kuin joku "typerä" raskasraidehanke. Mutta laajemmassa perspektiivissä se toki parantaisi palvelutasoa ja täydentäisi raskasraideverkkoa.
t. Rainer
Smith & Polvinen ei ollut vain yksi suunntelma vaan siinä oli monta vaihtoehtoista suunnitelmaa joista lähdettiin toteuttamaan metroon perustuvaa, tosin riisuttuna hieman tai jälkijunassa voisiko sanoa.Mielestäni on irrelevanttia priorisoida hankkeita niiden "odotusajan" mukaan, sillä tuo odotusaika ei kerro mitään hankkeen hyödyllisyydestä tai hyöty/kustannus -suhteesta. Onhan Smith-Polvisen liikennesuunitelmakin odottanut toteutumistaan ties kuinka pitkään, mutta tuskinpa kukaan haluaa tällä hetkellä puolta kantakaupunkia tuhottavan moottoriteiden alta vain, koska joku vatipää keksi ajatuksen aikaisemmin kuin esimerkiksi Raide-Jokerin.
Sitten kun nykyisen tynkämetron viimeinen rakennusvaihe Kiivenlahteen asti on valmis, sen pituus on n 50 km.Toisekseen, mitä tulee ajatukseesi jokerista tynkälinjana, niin luonnehdintasi sopinee paremmin nykyiseen Helsingin metroon, jota myös on liikennöity ennen metron avaamista bussijärjestelmänä. Tynkiä verratakseni todettakoon, että suunniteltu Raide-Jokeri on 25 kilometriä nykyisen metron jäädessä reiluun 21 kilometriin haaroineen päivineen.
Nopein tie itä- ja pohjois-helsingistä Espoon työpaikka-alueille menee keskustan kautta metroa ja tai rautatietä pitkin, matka aika n puolet siitä mitä kestää jokerilla, joten suuret massat tulevat käyttämään metroa vaikka raide-jokeri olisi valmis. Raide-jokerin etu busseihin verrattuna on vain matkustusmukavuuden ja kapasitetin nostossa, keskimääräine nopeus ei nouse. Länsmetron etu länsiväyläbusseihin verrattuna on se että metrolla pääsee moneen muuhun kohteeseen Helsingissä kuin Kampin bussiasemalle ja siitä on vaihtoyhteys juniin päärautatieasemalla.Kun vielä mutuillaan pikaseen, kumpaa on yhteiskuntataloudellisesti kannattavampaa laajentaa (esim. raitiolinja 10 jokerille, kuten monesti on tällä foorumilla ehdotettu) tuon sinänsä epäolennaisen tynkäongelman ratkaisemiseksi, niin itse ainakin pysäyttäisin Espoon rahareiän poraamisen vähintään siksi, kunnes Raide-Jokeri on rakennettu ja kymppikin vedetty jokerille. Ja miksei muitakin linjoja, jos vain hyötyä on.
Pystyisiköhän 2-kerrosbusseilla ajamaan jokerin reittiä vai ottaako katto kiinni tunneleissa?Myöhemmässä viestissäsi lisäksi väitit, että nykyisen bussi-Jokerin ruuhka-ajan kapasiteettiongelmat ratkaistaan nivelbusseilla. Jo nyt jokerilla käytetään spesiaalikalustoa ja jos tilataan vielä muutenkin kuin vain väritykseltään spesiaalikalustoa jokerille, niin etkö näe ongelmaa siinä syntyvässä (syntyneessä) tynkärunkolinjassa, jolle on ikioma kalustonsa? Lisäksi jokerilla on kokeiltu jo göteborgilaista tuplaniveltä, eikä niistä ainakaan silloisten kokemusten perusteella saatu jokerin ongelmien ratkojaa. Norminivelen ja nykyisin käytettävän telibussin välinen kapasiteettiero on taasen ihan naurettavan pieni, mikä täälläkin on usein todettu.
Ja ymmärrät varmaan, että fiksusti pinnalle rakennettu pikaraitiotie ei maksa pituuteensa nähden läheskään samaa kuin nyt rakennettavat, usein tunneloidut, typerät raskasraidehankkeet. Ei, vaikka kuinka lisäsisit pituutta tai varikkokuluja.
Pystyisiköhän 2-kerrosbusseilla ajamaan jokerin reittiä vai ottaako katto kiinni tunneleissa?
Molemmissa vaihdetaan: nykymallissa bussista vaihdetaan metroon Kampissa, Länsimetron valmistumisen jälkeen bussista vaihdetaan metroon Espoossa. Oikeastaan mikään ei muutu. Helpompaa varmaan olisi ollut ajaa bussit Kampin kautta Pohjois-Helsinkiin ja Itä-Helsinkiin ja ties minne.Länsmetron etu länsiväyläbusseihin verrattuna on se että metrolla pääsee moneen muuhun kohteeseen Helsingissä kuin Kampin bussiasemalle ja siitä on vaihtoyhteys juniin päärautatieasemalla.
Eihän se Raide-Jokerin ajatus nyt mitenkään erityisen uusi ole.joku vatipää keksi ajatuksen aikaisemmin kuin esimerkiksi Raide-Jokerin.
Se olisi edellyttänyt bussitunnelia koko keskustan läpi tai ainakin Mannerheimintien ali mutta mitä järkeä siinä olisi ollut kun metrotunneli oli olemassa jo Ruoholahteen asti.Molemmissa vaihdetaan: nykymallissa bussista vaihdetaan metroon Kampissa, Länsimetron valmistumisen jälkeen bussista vaihdetaan metroon Espoossa. Oikeastaan mikään ei muutu. Helpompaa varmaan olisi ollut ajaa bussit Kampin kautta Pohjois-Helsinkiin ja Itä-Helsinkiin ja ties minne.
Smith & Polvinen ei ollut vain yksi suunntelma vaan siinä oli monta vaihtoehtoista suunnitelmaa joista lähdettiin toteuttamaan metroon perustuvaa, tosin riisuttuna hieman tai jälkijunassa voisiko sanoa.
Länsimetron pitkä vetkuttelu johtuu riidoista Helsingin ja Espoon kaupungin päättäjien välillä, 1970-90 luku meni siihen ettei päästy yhteisymmärrykseen oikeastaan mistään kaupunkisuunnitteluun ja liikenteeseen koskevista asioista.
Sitten kun nykyisen tynkämetron viimeinen rakennusvaihe Kiivenlahteen asti on valmis, sen pituus on n 50 km.
Nopein tie itä- ja pohjois-helsingistä Espoon työpaikka-alueille menee keskustan kautta metroa ja tai rautatietä pitkin, matka aika n puolet siitä mitä kestää jokerilla, joten suuret massat tulevat käyttämään metroa vaikka raide-jokeri olisi valmis. Raide-jokerin etu busseihin verrattuna on vain matkustusmukavuuden ja kapasitetin nostossa, keskimääräine nopeus ei nouse. Länsmetron etu länsiväyläbusseihin verrattuna on se että metrolla pääsee moneen muuhun kohteeseen Helsingissä kuin Kampin bussiasemalle ja siitä on vaihtoyhteys juniin päärautatieasemalla.