Espoon kaupunkirata

Anteeksi pikkutarkkuuteni, mutta raidepari on toisin sanoen kaksi raidetta eli kaksoisraide. Kun Kökkelin-Kirkon välillä on jo olemassa yksi "raidepari" ja siitä kivenheitto eteenpäin Vuohimäelle yksi raide, niin ei sinne kyllä pitäisi tarvita rakentaa yhtään mitään raidetta lisää. Jos vuosisadan TTJ-hullutus eli Turun Tunnin Juna tulisi, niin vielä vähemmän olisi mitään tarvetta lisäraiteille.
TTJ kääntyy kohdalla 21+490km hieman ennen entisen Pelto (22+000km) kohdalla kohti Vanha Maantie "ylitse", tiehän tulee tulevaisuudessa tekemään mutkan radan kohdalla, kun sen rakentaminen alkaa.
 
Espoon kaupunkiradan rakentaminen vaikuttaa bussiliikenteeseen muullakin tavoin kuin että puuttuvia junayhteyksiä korvataan busseilla. Esimerkiksi Kauniaisten kohdalla bussit reititetään poikkeusreitille 24.6. alkaen muutamaksi viikoksi. Tunnelitien tunneli Kauniaisissa ei ole käytettävissä ja näin ollen bussien 108N, 212, 224, 533, 548 ja 549 ajoreitti muuttuu aseman lähistöllä. Aseman itäpuolella bussit ylittävät rautatien tilapäisessä tasoristeyksessä. Tämä tulee esille mm. reittioppaassa ja kuljettajaohjeissa.
Mitä aiotaan Kauniasten tunnelille konkreettisesti tehdä? Puretaanko se, millä aikataululla, kun aikaa on vain viisi viikkoa siihen kun liikenteen pitäisi alkaa taas?
 
Junakatko sujuu yhtä hienosti kuin metrokatko. Poikkeusbussit ajaa Kirkkonummelta ja Keski-Espoosta Leppävaaraan, mutta siellä ei voi vaihtaa junaan, koska junat eivät kulje jonkun häiriön takia. Häiriön kestosta ei ole mitään tietoa.
 
Junakatko sujuu yhtä hienosti kuin metrokatko. Poikkeusbussit ajaa Kirkkonummelta ja Keski-Espoosta Leppävaaraan, mutta siellä ei voi vaihtaa junaan, koska junat eivät kulje jonkun häiriön takia. Häiriön kestosta ei ole mitään tietoa.
Valimossa kuuluteltiin aiemmin päivällä ratajärjestelmävikaa...
 
Facebookissa kuvia katkon ensimmäiseltä päivältä

Viesti yhdistetty automaattisesti:

Onko muuten tarkempaa tietoa, millainen rata- ja asemalaiturikokonaisuus katkon jälkeen avautuu liikenteelle? Vieläkö esim. Kauniaisten matalat laiturit palaavat käyttöön vai tuleeko uudet korkeat laiturit?
 
Viimeksi muokattu:
Niin, olisi kiinnostava tietää millaiseksi Kauniaisten asematunneli ja laiturit muuttuu 1. kesän katkon jälkeen. Rakennetaanko joku tilapäinen palkkisilta?
 
somessa vastaan tällainen dronevideo työmaasta ilmeisesti katkon ensimmäiseltä päivältä. Kohtalaisen verran ehditty purkaa jo silloinkin

Sama tili julkaisi nyt uuden ylilennon viime perjantailta eli suunnilleen puolestavälistä kesän liikennekatkosta
 
Takaisin
Ylös