HKL:n 19. kilpailutus

Liittynyt
5 Marraskuu 2006
Viestit
227
Toivottavasti HelB ei voita tuota. Se on aika lailla tärkeä linja, kun yhdistää Meilahden ja Leppävaaran. Jos HelB tosiaan tuon voittaisi, jäisi varmaan paljon vuoroja ajamati. Nään sen tiedotteen jo silmissäni. Paras olisi jos tuon veisi Concordia, se kun saa rekryttyä uutta henkilökuntaa ja kalustoa huomattavasti sujuvammin. Lisäksi Concordia on muutenki laajalla alueella ja autojen kierrätys onnistuu mukavasti.

Itse odotan innolla kun h65a\n,h66\a sekä h14 ja 14b tulevat kilpailutukseen:D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: YTV:n bussiliikenteen tarjouskilpailu 2007/1

Itse odotan innolla kun h65a\n,h66\a sekä h14 ja 14b tulevat kilpailutukseen:D

Voipi olla että jää HelBille. En tiedä, kuinka kiinnostunut Concordia olisi Oulunkylän linjasta. Tietääkseni, kun sillä ei ole siellä päin kauheasti mitään. Järkevää kiertoa ei täten saataisi. 14 on aika mielenkiintoinen myös. Veikkaan, että sekin jää HelBille. En osaa kuvitella Concordiaa jossain Viiskulmassa.
 
Vs: YTV:n bussiliikenteen tarjouskilpailu 2007/1

14 on aika mielenkiintoinen myös. Veikkaan, että sekin jää HelBille. En osaa kuvitella Concordiaa jossain Viiskulmassa.

Kohtahan concordiaa nähdään punavuoressa kun alkaa ajamaan linjaa 16
 
Vs: YTV:n bussiliikenteen tarjouskilpailu 2007/1

Voipi olla että jää HelBille. En tiedä, kuinka kiinnostunut Concordia olisi Oulunkylän linjasta. Tietääkseni, kun sillä ei ole siellä päin kauheasti mitään. Järkevää kiertoa ei täten saataisi.
65A/66A (ja 18) ovat niin häiriöherkkiä linjoja, että on veren kaivamista omasta nenästä yrittää kierrättää niiden autoja muiden linjojen kanssa. Järkevä kierto on ajaa niillä ihan omia vuorojaan. Toki alkuun tai loppuun voi yrittää ympätä joitakin yksittäisiä sivuja.
 
Vs: HKL:n kilpailutus keväällä 2010

Kilpailutuksessa sinänsä ei mielestäni ole vikaa, kunhan asetetaan palvelun laatu sen edelle miten edullisen tarjouksen firma tekee. Eli pitäisi olla selvät kriteerit sille mitä palvelun taso pitää olla ja miten sitä mitataan, sekä määriteltynä sanktiot ja sopimuksen purkuehdot, jos ne eivät toteudu.

- Marko
 
Itse odotan innolla kun h65a\n,h66\a sekä h14 ja 14b tulevat kilpailutukseen

Odotus on nyt ohi, sillä HKL:n 19. kilpailu käynnistyi tänään.

Kohteet ovat:
Kohde 90: linjat 14, 14B (10 EEV-matalaa, 6 matalaa)
Kohde 91: linjat 21V, 62, 65A, 65N, 66, 66A (19 matalaa EEV-teliä tai -niveltä, 13 matalaa teliä tai niveltä, 3 EEV-matalaa, 1 matala)
Kohde 92: linjat 15, 15A, 15V (4 matalaa teliä tai niveltä, 2 matalaa)
Kohde 93: linjat 73, 73N (10 matalaa)
Kohde 94: linjat 74, 74N (5 matalaa)
Kohde 95: linjat 75A, 76A, 76B, 77A (16 matalaa)
Kohde 96: linjat 54, 54B (8 matalaa, 6 matalaa teliä tai niveltä)
Kohde 97: linjat 91, 91K, 93A, 93AK (3 matalaa, 2 mini B -bussia)

Kaikissa kohteissa liikenne alkaa 1.1.2011. Sopimukset päättyvät 31.12.2015, paitsi kohteessa 91 kesäliikennekauden 2014 lopussa ja kohteessa 92 kesäliikennekauden 2012 lopussa. Kaikissa kohteissa on kolmen vuoden optio.

Tarjoukset on jätettävä 25.2.2010 mennessä. HSL:n hallitus ratkaisee kilpailun viimeistään huhtikuussa 2010.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on tiukka paikka; toivon, että pääsemme muiden useiden maailman pääkaupunkien joukkoon, jotka ovat ymmärtäneet, että kaupungin bussikin on osa niiden identiteettiä. Omalta osaltani se lisää taatusti ammattiylpeyttäni sekä motivaatiotani kunniakasta ja arvokasta ammattiani kohtaan, joukkoliikenneammattilaisena. Silloin olen paitsi liikenteenharjoittajan, niin myös koko HSL-alueen ylpeä edustaja sekä Helsingin alueen näkyvä käyntikortti.

Tarjouspyynnössä on siis erittäin mielenkiintoinen kohta:

TARJOUSPYYNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN SISÄISTEN BUSSILINJOJEN LIIKENNÖINNISTÄ KILPAILU 19/2009 sanoi:
HSL:n hallitus päättää alkuvuodessa 2010 HSL:n bussiliikenteen kilpailuttamisperiaatteista. Mikäli kilpailuttamisperiaatteisiin sisältyy tilaajaväritys, koskee tilaajaväritys kaikkia tähän kilpailuun hankittavia uusia busseja.
 
Omalta osaltani se lisää taatusti ammattiylpeyttäni sekä motivaatiotani kunniakasta ja arvokasta ammattiani kohtaan, joukkoliikenneammattilaisena. Silloin olen paitsi liikenteenharjoittajan, niin myös koko HSL-alueen ylpeä edustaja sekä Helsingin alueen näkyvä käyntikortti.

Harmi että taustallasi häärivät liikennöitsijäyritykset kokevat, että ammattiylpeyttä voi kokea vain oman firman logon alla häärimisestä, ei HSL:n palvelujen tuottamisesta. Teet suuren palveluksen, jos saat tuottajayrityksillekin juurrutettua samanlaisen ajatuksen siitä, että HSL:n brändin alla työskentely on yhtä hienoa kuin jos ajaisi Transport for Londonin värien alla.
 
Harmi että taustallasi häärivät liikennöitsijäyritykset kokevat, että ammattiylpeyttä voi kokea vain oman firman logon alla häärimisestä, ei HSL:n palvelujen tuottamisesta.
Eivät ole kysyneet minun mielipidettäni asiasta. Minusta he eivät vain ns. näe metsää puilta, eivätkä näe tai kunnioita Helsingin sekä sen ympäristön arvoja. Vain saatu tuotto merkitsee, mutta minulle toimiva joukkoliikenne on sivistyneen ja valistuneen kaupungin merkittävä arvo ja sillä on oltava laadukas ja kunniakas ulkonäkö, joka on kaupungin näköinen; Lontoo on yhtäkuin Towerin silta, parlamenttitalo tai punaiset bussit, kuten me kaikki tiedämme.

Vasta yhtenäinen ulkoasu tekee Helsingin Seudun Liikenteen ja sen brändin, muuten se on epämääräinen kasa erivärisiä liikenneyrityksiä, joilla on kalustoa seudulla sen seitsemää eri väritystä.

Teet suuren palveluksen, jos saat tuottajayrityksillekin juurrutettua samanlaisen ajatuksen siitä, että HSL:n brändin alla työskentely on yhtä hienoa kuin jos ajaisi Transport for Londonin värien alla.
Toivotaan, että päätös tulee, niin varmasti aloitan työskentelyn sen puolesta.
 
Viimeksi muokattu:
Loppuu kilpailutuksen mielenkiintokin siinä vaiheessa, kun yhtenäinen tilaajaväritys astuu voimaan. Erilaisten värien runsaus on ollut pk-seudun joukkoliikenteen rikkaus.
 
Loppuu kilpailutuksen mielenkiintokin siinä vaiheessa, kun yhtenäinen tilaajaväritys astuu voimaan. Erilaisten värien runsaus on ollut pk-seudun joukkoliikenteen rikkaus.
Miten kukakin sen näkee. Ei voi olla edes yritysten näkökulmasta asiat hyvin hoidossa, jos autot liikkuvat jopa viidessä eri värityksessä ja jokainen omistajan/nimenvaihdos tuo pakkaan yhden värityksen lisää. Sekavana minä nykytilannetta pidän.
 
Onko tilaajaväritystä jo käsitelty HSL:n toimesta ?
Onko kalustovaatimuksiin suunnitteilla muutoksia esim. pisteytykseen (hybridit yms.) ?
 
Takaisin
Ylös