Laajasalon raideyhteys

Kuten edellisestä viestistä tuli esille, Laajasaloon on asennettu ratakiskoja aktiivisesti tänä vuonna. Kävin kuvauskierroksella Kruunuvuorenrannassa ja Laajasalontiellä. Uusia löytyy alkaen tästä kuvasta. Todettakoon, että Koirasaarentie oli pitkältä matkalta yhtä työmaata.
 
Torstaina oli rataa paikallaan lähes yhtäjaksoisesti Koirasaarentien länsipäästä Jurmonkujan ja Reiherintien risteyksien välille. Kolmessa kohtaa tuolla välillä oli n. 10 metrin kiskoton osuus; Stansvikintien risteyksessä ja kummankin puolin Gunillantien risteystä. Ensimmäisessä näistä taisi olla kuitenkin betonipalikat, joihin kiskot kiinnitetään, jo paikallaan. Reiherintien ja Lauri Mikonpojan tien risteyksien puolivälissä oli puolestaan n.kymmenen metrin pätkä kaksoisraidetta paikallaan.

Laajasalontiellä oli rata paikallaan Koiraarentien risteystä lukuun ottamatta. Kivityöt ja muut tierakenteet olivat eri vaiheissa ja päätepysäkki rupeaa jo hahmottumaan. Kruunuvuorenrannassakin erottui jo pysäkkikin Koirasaarentiellä.

Viimeisenä valmistuu Laajasalossa ilmeisesti Koirasaarentien itäpää, jota myllätään ja kaivetaan edelleen, mutta sitä lukuunottamatta vaikea nähdä ratatöiden jatkuvan ensi vuotta pidemmälle. Joka tapauksessa projektin valmistumisaika näyttää riippuvan Kruunuvuorensillasta. Projektin sivujen mukaan pyloni valmistuu vuoden 2025 aikana, jonka jälkeen päästään vasta rakentamaan sillan pintarakenteita, jonka jälkeen pästään vasta ratatöihin sillalla.
 
Takaisin
Ylös