Linjastoideointia

Kiitos ideasta, enpä ole tämmöistä koskaan nähnyt aiemmin tai kuullut tästä. Jos saadaan toimimaan niin ok. Olen hieman skeptinen sen suhteen miten linja-autot löytävät oikean ajolinjan talvella ja talvikunnossapito osaa varmistua oikeasta kalustosta talvella. Ehdottomasti otan kuitenkin keskusteluun vastaavissa tapauksissa. Tässä tosin on uhka kasvavat henkilöautokoot ja esim isommat vaikkapa pakut tai hummerit.

Itsehän olen ollut suunnittelemassa joukkoliikennekadulle klassista peltipoliisia, joka saatiin erottelemaan pienet autot suuremmista. Kummasti vähentänyt oikaisuyrityksiä kohteessa, en ole yhtäkään nähnyt muutaman kerran vierailtuani.
Espoossa, Latokaskessa oli 80-,90-luvun alussa myös este, joka esti läpiajon, jonka vain bussi (usein Wiima K202) sai keulalla auki, mutta henkilöautoilijat kolhivat autonsa siihen. Ideana oli se, että bussi ajaa esteen yli, mutta auto ei jaksa työntää estettä auki. Bussin mentyä se nousi uudelleen pystyy, kuten nykyään raitiovaunukiskoilla on ne muoviset tötsät, kun raitiovaunu ajaa niiden yli.
 
Kyllähän sitä toiselle taivaankappaleelle pääsee niillä yöjunien Maa–Kuu-vaunuilla. :D
 
Takaisin
Ylös