Tampereen pikaratikkahanke

Tampereen ratikkahanke menestykseen

"Tampereen raitiotiehanke menestyi Projektiyhdistyksen Vuoden Projekti-kilpailussa ja sai kolmen finalistin joukossa kunniamaininnan. Vuoden projekti -palkintoa jakaa Projektiammattilaiset ry ja palkinnon saaja julkistettiin Projektipäivillä 27.10.2020. Kunniamaininnan saaneessa Tampereen raitiotie -hankkeessa on edetty aikataulusta ja budjetista edellä. Vaiheen 1 raitiotie saatiin käyttöön elokuussa 2021."


https://www.tampereenratikka.fi/rai...lle-budjetin-sai-tunnustusta-kovassa-kisassa/
 
Nyt sieltä Näsinsaaren täyttöalueelta on löytynyt pyörörutavesiäisiä, lähdeparvikirsikkäitä ja ujonorokirsikkäitä. Nämä eivät ole Aku Ankan nimiväännöksiä eivätkä muumihahmoja, vaan ilmeisesti jotain ihan oikeita ja hirvittävän uhanalaisia vesikirppuja tai hyttysiä. No, varmaan ovat uhanalaisia, kun ei kukaan ole tuollaisista koskaan kuullutkaan. Ja toki on löytynyt joku suojeluyhdistys, joka haluaa lopettaa ratikkatyömään näiden kirppujen takia. Kaikenlaista sitä sattuukin. Toivottavasti ei tulisi ylimääräistä viivettä nyt tästä.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008379681.html
 
Tuon osan eli vaiheen 2B aloitus on aikataulutettu alkamaan jo ensi vuonna. Onkohan Pirkkalan haaran suunnittelu siinä vaiheessa, että rakentaminen voi jatkua siellä, jos oikeuskäsittely on vielä kesken kun 2A:n pitäisi valmistua 2023? Heti ensi vuonna tuskin pystytään sinne siirtymään, vaikka suunnitteluvalmius sen sallisi.
 
Eli kun mä ostin bussista kertalipun ja matkustin sitten ratikalla (jolloin lippua ei voi eikä tarvitse näyttää lukijalle), niin koko vaunu piti mua pummina? Saatat kyllä hyvinkin olla oikeassa.

Neuvosto-Viron aikaan Tallinnan ratikoissa ei ollut rahastajia ja kioskeista etukäteen ostetut kertaliput leimattiin vaunun alkeellisissa lävistyslaitteissa. Kioskeissa myytiin myös pahvisia kalenterikuukausilippuja. Matkustaja joka kulki tällaisella "Kuupiletillä", näytti sitä vaunuun noustuaan ympärilleen matkustajatovereilleen, niin että kaikille tuli selväksi syy siihen miksei hän mitään leimaa. Lipussa ei kyllä ollut sellaiseen ohjetta, mutta näin siellä käytännössä tehtiin, ehkä juuri tuon pummipelon takia.

Sun olisi ollut siis korrektia vilauttaa sitä Nyssen kertalippua vaunun eteisessä, niin ne ei pummiksi luule.
 
Tuon osan eli vaiheen 2B aloitus on aikataulutettu alkamaan jo ensi vuonna. Onkohan Pirkkalan haaran suunnittelu siinä vaiheessa, että rakentaminen voi jatkua siellä, jos oikeuskäsittely on vielä kesken kun 2A:n pitäisi valmistua 2023? Heti ensi vuonna tuskin pystytään sinne siirtymään, vaikka suunnitteluvalmius sen sallisi.

ei ole, on vasta hankesuunnitteluvaiheessa.
 
Kolmosen ratikka kävi kääntymässä Sorinaukiolla,jolle siis päätyi ratikka 3 min välein kääntymään. Kokoajan 3 ratikkaa aukiolla

20211201_122704.jpg
 
Tampereen taideratikka alkaa liikennöidä keskiviikkona 8. joulukuuta. Taideratikka saa ylleen vaihtuvia taideteoksia seuraavien 2,5 vuoden ajan. Teokset vaihtuvat puolen vuoden välein ja niitä nähdään yhteensä 5 kpl. Tampereen ratikan kotisivulla näkyvän kuvan perusteella tämä vaunu olisi Veera, jonka numero on tietääkseni 19. Lue lisää täältä.
 
Avoimen datan tilastopuolella näkyisi (15.12.2021) viitteitä siitä, että vaunulla TRO01 on ainakin ollut tarkoitus kulkea tänä aamuna linjalla 3. Kulkuneuvojen reaaliaikaisia liikkeitä näyttävällä kartalla vaunu ei kuitenkaan näy (mutta toisaalta yksi vaunu puuttuu). Itse en ole juuri lainkaan nähnyt vaunua 01 edes näillä sähköisillä palveluilla, paitsi kerran, ja siitäkin on reilu kuukausi aikaa (11.11.). Ilmeisesti tämä Lajinsa ensimmäinen liikkuu edelleen pääasiassa testauksien merkeissä?

EDIT: päivitys klo 07:31 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 05:18 ----------

Jatketaan sillä tavoin että linjojen 1 ja 3 vaunut olivat seitsemän jälkeen datan mukaan muita kuin aamun ensimmäisellä liikennöintitunnilla esiintynyt TRO01. Sen tilalle on ilmeisesti tullut ensimmäisen kierroksen jälkeen jokin toinen vaunu.
 
Takaisin
Ylös