Jos kuljet saman reitin vaihdottomalla yhteydellä, se on aina nopeampi kuin vaihdollinen.
No ei ole. Itse asiassa jopa hitaampi kuin henkilöauto, kuten olen jo sanonut. Mä sentää käytän tuota yhteyttä joka aamu ja asia on katsottu monen monituista kertaa. Tosin kun operaattori nyt vaihtui Concordiaksi, niin alussa oli bussin myöstelyistä johtuvaa ontumista, mutta viikossa tuokin toipui.
Jos vertaat suoraa paikallisjunarataa pikkukatuja kiertelevään bussiin (tai autoon!), kyse ei ole samasta yhteydestä. Kun se kerran menee eri reittiä.
Joo. Otetaan sen verran takas, että bussi menee suoraan, siinä kun metro kiertää Myllypuron kautta. Linjana siis 94. No voithan sitten tietty saivarella, että meneehän se Porttitien kautta Kamlintielle (joka on suorin tie muuten mennä tuo väli), niin kerrottakoon sulle, että se on aamuruuhkan aikaan huomattavasti nopeampi kuin Käyttäen Kehä Istä, tosin henkilöautolle läpiajo on kielletty.
Sitten voitkin alkaa miettimään kuinka kauan bussilta menisi kiertää Myllikän kautta (nykyisen reitin sijaa), kuten metro tekee.
Karlsruhessa keksittiin duoratikka juuri siksi, että päästään vaihdotta sille nopealle radalle. Samaa voisi soveltaa täälläkin, mikä on TramWestin idea verrattuna vaihdolliseen länsimetroon.
Jotta Tramwest olisi järkevä pitäisi koko kaupunkiseudun rautiovaunu järjestelmä uudistaa. Tällöin ja vasta tällöin Tramwest voisi ajaa samalla tavalla kuin nykyiset ratikat jakaen matkustajat ympäri kantakaupunkia (muutenhan hommassa ei olisi mitään mieltä). Tämä tosin rajoittaa vaunujen pituutta nykyiseen ratikka pituuteen ja sitä kautta kapasiteettia. Myös vuoroväli voisi tuottaa omat ongelmansa. Kapasiteetti jäisi about nykyisen ratikan tasolle, kuten kantakaupunki alueella myös nopeus.
Kuten todettua ehdotetussa Tramwestin versiossa tulee vastaan myös kapasiteetti. Mikäli ajatellaan, että vuoroväli toimii hyvin kaikkine etuisuuksineen ja autoliikennekkin pitäisi toimia, niin keskustassa vuoroväli ei oikein voi alittaa 3 minuuttia. Reittien päissä tämä tarkoittaa 15 minuuttia. Runko-osuuksilla (kuten Matinkylästä) kapasiteetti nykyisestään tippuisi reilusti, kuten vuorovälikin, ellei rinnalla haluta ajaa tiheää bussiliikennettä. Busseihin verrattuna palvelu siis heikkenisi eikä nopeus juurikaan kasvaisi. Metroon nähden pysäkki määrä eroa Helsingin päässä ei juuri ole ja järjestelmä on selvästi hitaampi sekä sen kapasiteetin riittävyys varsin kyseenalainen. Mainitujen lisäksi se kuormittaa turhaan jo muutenkin liikenteeseen hukkuvaa Elielin aukiota. Puhdas säteittäinen Tramwest Espoosta Helsinkiin (kuten ehdotettu on) olisi sulaa hulluutta.
Sen sijaan Pikaraitiovaunu toteutettuna siten, että sillä olisi kantakaupungista ulospäin lähteviä reittejä länteen 3-4, jotka toisessa päässä jatkaa koilliseen, luoteeseen 3-4. Jokainen linja korvaisi kantakaupuingissa ainakin yhden nykyisen raitiolinjan. Näiden lisäksi tarvittaisiin Ainakin kolme eritasoista kehä linjausta. Yksi nykyistä jokeria vastaava, yksi sen ulkopuolle, lähelle kehä IIIn linjausta ja yksi kiertämään nykyistä kantakaupunkia yhdistäen kaikki linjat toisiinsa. Se, että riittäisikö siltikkään kapasiteetti on edelleen kyseenalaista.