Voitko laittaa linkin siihen HKL:n suunnitteluohjeeseen? Muistaakseni se on sama kuin YTV:lläkin.
HKL:n suunnitteluohje. YTV ei sitä kuitenkaan käytä.
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
Voitko laittaa linkin siihen HKL:n suunnitteluohjeeseen? Muistaakseni se on sama kuin YTV:lläkin.
Junaliikenteessä seisojia on yleensä selvästi enemmän kuin seudullisilla bussilinjoilla. Yhtenä selityksenä sille on, että ruuhka-aikaan kaikki kalusto on jo käytössä, ja tilanne helpottaa Sm5:ien tullessa liikenteeseen. Toinen selitys on VR:n korkea kustannustaso.
HKL:n suunnitteluohje. YTV ei sitä kuitenkaan käytä.
Kiitos! Tästä on muutakin hyötyä . Näitä vastaavia laskennallisia lukuja käytettiin.
Ylipäätään, on turha väittää, että TramWest tarjoaisi olennaisesti heikommin istumapaikkoja kuin metroliikenne. Samoja normeja tullaan kuitenkin käyttämään. Toinen pääsee toisen edelle vain jos tarjotaan normia enemmän kapasiteettia joka taas näkyy lisääntyneinä liikennekuluina.
Raitiovaunussa kuten bussissakin tulisi olla suhteessa jonkun verran enemmän istumapaikkoja kuin metrossa, koska metro kulkee niin tasaisesti ettei juuri huomaa, mutta raitiovaunu nykii kiihdyttäessä ja jarruttaessa
Kuinka paljon voisi arvella huipputunnin liikenteen ruuhkasuuntaan Katajaharjussa vuonna 2030? 4000 henkeä/h?
Automaattimetrohankkeessa on suunniteltu Tapiolan ja Rautatientorin väliseksi kapasiteetiksi 5160 istumapaikkaa tunnissa. (2 minuutin vuoroväli, kaksi yksikköä/juna, 86 istumapaikkaa per juna).
130 istumapaikan ratikoilla saadaan 2 minuutin vuorovälillä istumakapasiteetiksi 3900 istumapaikkaa per tunti.
2 minuutin vuoroväli tekee liikennevaloetuuksista toimimattomat.
200 - 300 miljoonalla eurolla saadaan Tampereen oloissa n. 20 - 40 km raiteita.
TramWestin osalta laskitte 359 miljoonan euron summalla saatavan 57 km rataa. Karkeasti ottaen katuraitiotie Tampereelle maksaisi siis kilometriä kohden 50-100 % enemmän kuin pikaraitiotie Espooseen, jos Tampereen kustannusarviosi ääripäät unohdetaan. Olisikohan syytä hieman nostaa TramWestin kustannusarviota?
Tampereella ja TramWestillä on se ero, että Tampereella tehdään keskustan raitiotie esikaupunkiosuuksien lisäksi. TramWestissä tehdään esikaupukirataa.TramWestin osalta laskitte 359 miljoonan euron summalla saatavan 57 km rataa. Karkeasti ottaen katuraitiotie Tampereelle maksaisi siis kilometriä kohden 50-100 % enemmän kuin pikaraitiotie Espooseen, jos Tampereen kustannusarviosi ääripäät unohdetaan. Olisikohan syytä hieman nostaa TramWestin kustannusarviota?
TramWestiä ei ole laskettu eikä aiotakaan laskea keskihinnalla, vaan 100 metrin tarkkuudella erilaisten ratatyyppien hinnalla. Nämä tyyppihinnat on helppo päivittää, mutta koska teemme muutoksia itse verkkoon, uuden version tekeminen ottaa aikansa.Jos annetaan tuommoiset haarukat niin eihän siitä voi laskea kuin että kilometri maksaa viidestä viiteentoista miljoonaa euroa (200/40=5 ja 300/20=15). Siihen nähden TramWestin jossain määrin paremmin arvioitu kilometrikustannus 6,3 MEur on ihan kohtuullisesti haarukassa. Mutta silti uusi kustannusarvio on paikallaan, ja ilmeisesti tulossakin.
Karkeasti ottaen katuraitiotie Tampereelle maksaisi siis kilometriä kohden 50-100 % enemmän kuin pikaraitiotie Espooseen, jos Tampereen kustannusarviosi ääripäät unohdetaan.