HKL:n julkaisu D: 13/2009: Bussien tilaajavärityksen esiselvitys
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
En voi kuin ihailla ja kadehtia tätä tyylikkyyttä...
HKL:n julkaisu D: 13/2009: Bussien tilaajavärityksen esiselvitys
Ainakin Paunu, Länsilinjat ja Veolia ovat ajaneet myös seutuliikennettä ns. tilaajavärikalustolla, ja tilaaja ei ole tätä sopimusteitse halunnutkaan estää (onhan se muutenkin selvää, että esim. linja 50, jonka reitti on suurimmaksi osaksi Tampereella on osa "Tampereen joukkoliikennettä", vaikkei kaupungin tilaamaa liikennettä vielä olekaan).Jokainen sellainen ratkaisuhan, jossa varataan jokin osa kalustosta johonkin tiettyyn käyttöön (ja toisin päin: tähän käyttöön kelpaa vain siihen varattu kalusto), nostaa tyhjäkäyntiastetta. Isojen liikennekonsernien perusidea on se, että kalustoa voidaan putkan sisällä siirrellä joustavasti.
Ainakin Paunu, Länsilinjat ja Veolia ovat ajaneet myös seutuliikennettä ns. tilaajavärikalustolla, ja tilaaja ei ole tätä sopimusteitse halunnutkaan estää (onhan se muutenkin selvää, että esim. linja 50, jonka reitti on suurimmaksi osaksi Tampereella on osa "Tampereen joukkoliikennettä", vaikkei kaupungin tilaamaa liikennettä vielä olekaan).
Oletetaan, että meillä on vaikkapa yritykset nimeltään Huolia ja Golina, joiden ydinbisnestä on kaupunkiliikenne esimerkiksi Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Hampurissa. Jos jokaisessa näistä otetaan käyttöön tilaajaväritys, liikeidean pohjana oleva toimintavapaus nopeisiin liikkeisiin kapasiteettitarpeen muuttuessa katoaa.
HSL sanoi:Sopimusehtoihin päivitetään lisäksi mm. tilaajaväritystä, sähköistä mainostusta, uutta LIJ-hankkeen mukaista ajoneuvon tietojärjestelmää ja poikkeustilanteissa liikennöintiä koskevat määräykset. Näiden sisältö tarkentuu jatkovalmistelussa.
BUSSILIIKENTEEN HANKINTAPERIAATTEIDEN JA SOPIMUSEHTOJEN UUDISTAMINEN sanoi:Yleisiin sopimusehtoihin lisätään uutta kalustoa koskeva HSL:n tilaajaväritys, jonka toteutustapa esitellään hallituksen kokouksessa.